Kiváló eredmény

2022.01.13. 14:13

Hatodik helyet szerzett a Világkupán a balatonfüredi vívó

Pályafutása egyik legjobb eredményét érte el Salamon Réka, akit hatodik lett az Olaszországban rendezett junior párbajtőr Világkupán.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay

A versenynek Udine adott otthont. A Balatonfüreden élő, a veszprémi Lovassy gimnáziumban tanuló Salamon Réka első éves juniorként indult és szerepelt kiválóan. A 17 éves vívó a jól sikerült csoportkör után, a legjobb 32 közé jutásért a svájci Gogniat ellen küzdött és nyert nagy csatában (15-13). A folytatásban a szintén svájci Romeót győzte le (15-8), majd az osztrák Praxmarernél bizonyult jobbnak (15-13). Ezzel a legjobb nyolc közé jutott, ahol a junior világbajnok Kajertgyinova volt az ellenfele. Az esélyesebb orosz 15-11-re nyert, majd az elődöntőben a másik magyarnál, Muhari Eszternél is jobbnak bizonyult.

A Székesfehérváron vívó Salamon Réka hatodik helyen zárt, ami kiváló eredmény egy ilyen erős mezőnyben, Muhari bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!