"Kifejezetten jó erőben vagyunk"

2022.03.06. 18:48

Hozta a kötelezőt a Perutz FC alakulata

Magabiztos sikerrel folytatta az NB III-as labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC, mely a 24. fordulóban háromgólos sikert aratott a sereghajtó Andráshida felett.

Napló-információ

Forrás: Pixabay

Perutz FC–Andráshida 3-0 (1-0)

Perutz stadion, 300 néző. V.: Papp. Perutz FC: Dénes (Szigeti 59.) – Nagy, Németh B., Zsirai (Iványi 75.), Kalász (Jurik 75.)- Bence, Katona, Nagy Z. (Molnár 59.), Hajnal - Hanzl, Márton (Mogyorósi 82.). Edző: Weitner Ádám. Tarr Andráshida SC: Kálovits – Szinay, Bakó (Sohár 69.), Temlén, Pataky (Czotter 69.), Dömötörfy, Szabó, Németh (Szekeres 88.), Fábián, Karóczkai, Czafit (Szabó 82.). Edző: Dobos Sándor.

Gsz.: Bence, Nagy T., Katona

A pápai csapat keretéből sérülés vagy betegség miatt ezúttal Szilágyi Adrián, Szalai Csaba, Gasztos Martin és Oláh László hiányzott. Érdekesség, hogy Weitner Ádám vezetőedző kapusposzton változtatott, Szigeti helyett Dénes állt a háló előtt.

Hazai szempontból jól indult a találkozó, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést a Perutz: egy szögletet követően az előrehúzódó Bence juttatta a jobb sarokba a labdát 1-0.

A hazaiak kapusának a 20. percben kellett először játékba avatkoznia, Czafit–Szinay volt a labda útja, utóbbi lövését Dénes védte. Egy perccel később ismét megrezdült a vendégháló, ám Márton lesről talált be. A félidő derekán egy szögletet követően a kipattanót Hajnal durrantotta fölé, aki tíz perccel később a rövid alsót vette célba, Kálovits azonban résen volt.

Bence lövésével indult a második játékrész, a védő a bal felső mellé tekert, majd hét perccel később kettőre nőtt a különbség. Már Nagy Zalán is betalálhatott volna, ballábas lövését azonban még védte az andráshidai kapus, a hosszúra átkerült labdát viszont Nagy Tamás kapásból a kapu közepébe lőtte, 2-0.

A 78. percben Hajnal forgatta meg védőjét, rövidbe tartó lövését Kálovits szögletre ütötte. Egy szép szabadrúgás-variációból a 80. percben háromra növelte a különbséget a Perutz, Jurik felívelését Nagy fejelte középre, ahol Katona érkezett és 11 méterről a jobb sarokba lőtt, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Weitner Ádám: – A gyors gól után látszott a csapaton, hogy hamar meg szeretné lőni a másodikat, ami miatt kapkodóvá vált a játékunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a félidőben azt kértem, hogy legyünk türelmesebbek és gondolkodjunk többet. Meg kell becsülni ezt a mai győzelmet, kifejezetten jó erőben vagyunk, az edzésen gyakoroltakból sok visszaköszönt, látom a fejlődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában