Hazai pályán sem sikerült

2022.04.17. 11:01

A Vasas Balatonfüreden is nyerni tudott

Nem tudott egyenlíteni a Szent Benedek RA a női röplabda Extraliga elődöntőjének második körében, a Vasas Balatonfüreden is nyert és már csak egy siker választja el a fináléba kerüléstől.

Horváth Gábor

A Szent Benedek (fekete szerelésben) sok hibával játszott hazai pályán Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

Szent Benedek–Vasas

0:3 (-20, -23, -20)

Balatonfüred, 300 néző. V: Horváth M., Mezőffy. Szent Benedek RA: Szavovics 11, Vacsi 9, Sztijepics 10, Kiss G. 8, Jimerson 3, Iosia 1. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Koprivica 5, Lekics. Edző: Dejan Desnica. Vasas Óbuda: Zernovic 6, Kalicanin 6, Bannister 21, Bojko 6, Abdulazimova 11, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Kump, Fábián, Vezsenyi, Török, Papp. Edző: Jannisz Atanaszopulosz.

A párharc első találkozóján öt szettben tudott nyerni otthonában a Vasas, a jól küzdő Balaton-partiak arra készültek, hogy hazai pályán nemcsak megszorongatják, hanem meg is verik a fővárosiakat.

Kapkodva, idegesen, sok hibával indult az összecsapás. A Füred talált magára előbb és meglépett riválisától (4-1). A Vasas 6-6-nál érte utol a házigazdát, Abdulazimova sánca jelentette az egyenlítést, és az angyalföldiek lendületben maradtak (7-10). A többször hibázó Szent Benedek innen csak üldözte vendégét, a hajrában ugyan Koprivica és Kiss pontjai után felcsillant a remény (20-23), ám a Vasas végül 25-20-ra megnyerte az első szettet.

A második etap Vasas-rontással kezdődött, ám ez nem szegte kedvét a csapatnak, amely gyorsan négy pontos különbséget alakított ki (2-6). A Füred többször is felzárkózott egy pontra, azonban nem tudta utolérni az ellenfelet. Egészen a végjátékig, amikor Kissnek sikerült egalizálnia (23-23). A folytatásban aztán Koprivica hibázott, Bojko pedig egy ásszal lezárta a játékrészt (23-25).

Alaposan nekidurálta magát a harmadik szettnek a Szent Benedek, amely javuló játékkal riválisa fölé nőtt (4-1). A jó kezdést eredményes folytatás követte, Sztijepics és Szavovics mellett Vacsi is remek formát mutatott (16-10). Hiába a komoly előny, sajnos a Vasas képes volt újítani, elsősorban Bannister remekelt, egyenlítettek a fővárosiak, majd rögtön fordítani is tudtak, állva hagyva a hazaiakat (17-20). Kapaszkodott a Füred (20-21), de nem sikerült eléggé összeszednie játékát, megint becsúszott néhány hiba, ez pedig a vendégek sikerét jelentette (20-25).

 

A Vasas 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős párharcban, amely kedden 19 órakor az angyalföldiek otthonában folytatódik.

Dejan Desnica: - Jól kezdtünk, azonban visszaesett a játékunk, elsősorban a nyitásfogadásunk volt bizonytalan. Talán túl nagy volt a nyomás, mindenképpen szerettünk volna hazai pályán egyenlíteni, görcsösek voltunk. Sajnos sok hibát követtünk el, a vendégek viszont végig jól játszottak.

Jannisz Atanaszopulosz: - Nehéz meccsre számítottunk, amely nem is kezdődött jól számunkra. Végül sikerült megnyernünk az első szettet. A folytatásban jobban játszottunk, csak a szett vége lett szoros, a harmadikban pedig remekül küzdött a csapat, 10-16-os hátrányban sem adtuk fel, és le tudtuk zárni a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!