Tavaszi idény

2022.05.11. 19:50

Huszonnyolc veszprémi szumó érem

Szigetszentmiklóson rendezték meg a tavaszi szezon utolsó versenyét szumósoknak. A veszprémi csapat kilenc arany-, tíz ezüst- és kilenc bronzéremmel tért haza a színvonalas találkozóról.

Horváth Gábor

A veszprémi csapat eredményesen szerepelt Szigetszentmiklóson Fotó: Centrum SE

A szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban a U10 és U21-es korosztályok az országos bajnoki címekért küzdöttek, míg a többiek Európa-bajnoki válogató versenyen gyűjtötték a pontokat. 
A Centrum SE eredményei, U10 Országos Bajnokság: 1. Pálinkás Gábor, 3. Csejtei Kincső. U12 felkészülési verseny: 1. Csejtei Zoárd, 2. Takó Levente. 
U14-es Eb-válogatóverseny: 1. Csejtei Zoárd, Jámbor Levente és Szalay Adrián, 2. Sulyok Csanád, 3. Csejtei Krisztofer. 
U16-os Eb-válogatóverseny: 2. Jámbor Levente, Kék Milán, 3. Csejtei Krisztofer és Márkus Roland, Huszár Regina és Jámbor Kristóf. 
U18-as Eb-válogatóverseny: 1. Márkus Roland, Jámbor Kristóf, Huszár Regina és Barnóczki Boldizsár, 2. Csóti Zétény. 
U21 Országos Bajnokság: 2. Barnóczki Boldizsár és Nagy Gergő. 
U21 Open: 2. Barnóczki Boldizsár. 
A felnőtt Európa-bajnokság és világbajnokság válogató versenye: 2. Laczkó Benedek és Schvarcinger Zsolt, 3. Nagy Gergő és Barnóczki Boldizsár. 
Felnőtt Open: 3. Laczkó Benedek. 
– A tavaszi kontinens- és világversenyeket az Ukrajnában dúló háború miatt törölte a nemzetközi szövetség. Az Európa-bajnokságok időpontja átkerült szeptemberre, a helyszín pedig Lengyelország és Azerbajdzsán helyett mind az utánpótlás, mind a felnőttek esetében Észtországra módosult. Ez örömteli, hiszen 14-15 óra buszozást egy gyors repülőútra cserélhetünk, így sportolóink lényegesen jobb fizikai állapotban kezdhetik meg az első versenynapot – mondta el Schvarczinger Zsolt, a csapat edzője. 
Megtudtuk, a Centrum SE új edzéshelyszínen kezdte meg az idei felkészülést, a Cholnoky-iskola volt gasztrokeres szárnyát alakították át és rendezték be az igényeiknek megfelelően. Faltól falig birkózó­szőnyeg, bordásfal, súlyzók, kötélhúzógép, birkózógép, rázókötelek, birkózóbábuk egyaránt rendelkezésre állnak. Az egyesület szívesen fogadja a jelentkezőket, a birkózó- és küzdősportok szerelmeseit, hatévestől negyvenéves korig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!