Női röplabda NB I

2022.05.04. 19:52

Remek meccset játszottak

Kiélezett csatában maradt alul a CoreComm-VESC együttese a női röplabda NB I. alsóházi rájátszásán.

B. Virág Rita

A veszprémi lányok nagyot küzdöttek, de kikaptak

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Kispest–CoreComm-VESC 3-1 (-13, 12, 21, 25) 

Budapest, 100 néző. V.: Selega, Halász. Kispest SE: Németh 2, Riczkó 23, Szabó 5, Dani 13, Horváth 12, Benedek 7. Csere: Horváth F., Veress (liberók), Kőszegi 2, Törköly 1, Vigh, Lisztes 2, Rák 2, Nagy 2. Edző: Takács Gergely. CoreComm-VESC: Hajós 16, Sherwin 10, Miklós 6, Miller 25, Pós 3, Bozsó 3. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 1. Edző: Szokolikné Kalmár Judit. 

A női röplabda NB I. alsóházi derbijén Sherwin remek megoldásaival a Veszprém 10-6-ra elhúzott. Időt is kért a Kispest, ám nem tudtak változtatni, Pós pontja után 8-13 állt a kijelzőn. Hajós és Miller nagyszerű akcióival tovább nőtt a különbség, 10-17. A VESC simán hozta a szettet. 

A második felvonásban 3-3-ig haladtak együtt a felek, aztán meglódult a házigazda, és 9-5-re ellépett. Szokolikné időt kért, ám Riczkó megállíthatatlan volt, előbb nagyszerű ütésekkel, majd zsinórban három ásszal borzolta a bakonyi kedélyeket. A veszprémiek 17- 7-nél ismét tanácskoztak, de már nem volt visszaút (1-1). 

Négy kispesti ponttal indult a harmadik játékrész, Hajós kezdte meg a felzárkózást, 4-1. A veszprémiek próbáltak kapaszkodni, 7-5-nél ismét közel kerültek ellenfelükhöz, ám ezt követően Benedek lendített egyet a hazai szekéren, 12-6. Az időkérés után sem sikerült közelebb zárkózni, a hajrá 20- 14-ről indult meg. A VESC 24-28 után három meccslabdát is hárított, végül Riczkó pontjával 2-1-re alakult az állás. 

Rendkívül kiélezett csatát hozott a negyedik szett. A küzdő felek 4-4-ig egymás mellett haladtak, aztán 11-6- os előnyt épített a Kispest. A VESC Miller és Hajós vezérletével 19-nél utolérte riválisát. Ekkor cserékkel próbált lendületben maradni a fővárosi gárda, ez a húzás be is jött, 24-21-re alakult az állás. A Veszprém azonban nem adta fel, 25-25-re egyenlített. Ezt követően a Kispest két gyors ponttal lezárta a játszmát és a mérkőzést is. 

Szokolikné Kalmár Judit: Nagyon jól kezdtük az első szettet, kiemelkedően ment a nyitásfogadás és a támadás is. Ezt követően azonban edzői hiba miatt nem a megszokott állásrendben álltunk fel, emiatt sajnos összezavarodtunk, az ellenfél pedig fellelkesült. A harmadik és negyedik szettben pedig már nem tudtuk visszahozni azt a formát fejben, mint az első szettben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!