Magyar Liga-kupasorozat

2022.11.30. 16:06

Minden meccsüket megnyerték az Ajkai Óriások

A Kárpát-medencei Magyar Liga-kupasorozaton vett részt az Ajkai Óriások Jégkorong SE U12-es korcsoportja a székelyföldi Karcfalván november elején. A minden meccsét megnyerő csapat edzője Láday András és Faragó Gyula volt, a torna legjobb kapusa Illés Vivien.

Tisler Anna

Forrás: Pixabay-illusztráció

A karcfalvai tornát nyolc együttes részvételével rendezték meg, a csapatokat két csoportba sorolták. A kupasorozat célja, hogy a Székely Jégkorong Akadémián nevelkedő gyerekek minél több mérkőzést játszhassanak, és ezzel rutint és tapasztalatot szerezzenek, illetve, hogy a legerősebb anyaországi egyesületekkel fel tudják venni a versenyt. A részt vevő csapatok: Magyarországról a Hokiklub Budapest, a Debreceni Hokiklub és az Ajkai Óriások, illetve a Corona Brasov és négy székely csapat: Székely Jégkorong Akadémia Rókák, Székely Jégkorong Akadémia Farkasok, Székely Jégkorong Akadémia Medvék, Székely Jégkorong Akadémia Szarvasok.
Az ajkaiak csoportjukban mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így az elődöntőben a Székely Rókák csapatával kerültek össze. Az itt megszerzett győzelemmel a vasárnap délelőtti döntőbe kvalifikálták magukat. A másik ágon a HKB Vikings csapata került a döntőbe, akiket a csoportmérkőzések során szoros mérkőzésen legyőztünk. 
Az U12-es csapatunk, igaz, kicsit más összeállítással, de a tavalyi év után idén is megnyerte ezt a kupasorozatot Székelyföldön. A csapathoz csatlakozott hat zalaegerszegi játékos, hiszen öt nap alatt hét mérkőzést kellett a gyerekeknek lejátszaniuk. Ez az extra terhelés a szűkös kerettel, esetleges megbetegedésekkel, sérülésekkel számolva nehezen lett volna kivitelezhető. 
A csapat tagja volt Illés Vivien, Bertalan Barna, Kerék Ádám, Csókási Gergő, Pákai Bence, Kovács Dominik, Kerekes Benedek, Tamás Levente, Illés Ádám, Erdélyi Botond, Jánka Lóránt, Kósa Zalán, Farkas Levente, Takács Nimród, Péter Dávid, Nagy Csongor, Móricz Vincze, Markos Milán, Farkas Bence, Józsa Szabó Ádám, Józsa Szabó András. A csapat legjobb játékosa címet  Kovács Dominik kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában