Gyász

2023.01.01. 15:57

Elhunyt a megyei futball legendás alakja

Életének 73. évében elhunyt Máté István, a megyei labdarúgás legendás alakja – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága.

Horváth Gábor

Máté István

Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság

„Máté István több mint harminc esztendeig volt a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja, szakmai alelnöke. Tevékenységére egy pillanatig sem tekintett munkaként: hivatását lelkiismerettel, nagy odaadással végezte. Az elmúlt tíz évben a megyei igazgatóság társadalmi elnökségének tagja, mellette a versenybizottság elnöki pozícióját is ellátta. Mindig is szívügyének tekintette szövetségünk sorsát: szinte az életét tette fel arra, hogy a Veszprém megyei labdarúgás magasabb szintre kerülhessen” - áll az igazgatóság internetes oldalán megjelent megemlékezésben, amely kitér arra, hogy Máté István egyesületi tevékenysége is példamutató volt megyénkben. Az ő kezdeményezésére alakult meg 1982-ben a Borsosgyőri SE, 1995-ben Mészáros Ferenc és Tóth István társaságában megalapította a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubot, 1999-ben a Borsosgyőri Ifjúsági SE elindulásában is segédkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!