Maradt a két pont különbség

2023.04.27. 21:07

Fordított a Veszprém, egyenlített a DEAC

Nem bírt egymással a Veszprém és a DEAC a futsal felsőházi rájátszás hetedik fordulójában. Mindkét csapat vezetett, végül döntetlennel zárult a derbi.

Horváth Gábor

Gerencsér Antal (jobbra) szerezte a vendégek második gólját

Fotó: Nagy Lajos/archív

DEAC-1. FCV 2-2 (1-1)

Debrecen. V.: Muhari, Szilágyi, Fábián. DEAC: Krajcsi – Harmati, Szatmári, Deiby, Tóth A. Csere: Bazsányi, Tóth Benedek, Vass, Rácz, Sándor, Magyar, Győri, Szabó J., Tóth Barnabás. Edző: Elek Gergő. 1. FC Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Molnár R., Boromisza, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A negyedik fogadta az ötödiket, a felek között két pont volt a különbség a hetedik forduló előtt. Mindkét csapat reális célja a negyedik hely megkaparintása lehet a rájátszásban, ez a pozíció fontos, ugyanis lehetőséget ad a bronzcsatában való részvételre.

A DEAC kezdett jobban, a 10. percben Deiby 12 méterről „kipókhálozta” a jobb felső sarkot, 1-0.

Nem kellett sokat várni a válaszra, Fridrich átadását követően Bencsik jól használta ki, hogy üresen maradt a bal oldalon, 12. perc: 1-1.

Több gól nem született az első félidőben, a második elején aztán vezetéshez jutott a Veszprém. A 22. percben Gerencsér szerzett labdát és nem sokkal később a kontrát is ő fejezte be, a labda a bal kapufáról perdült a debreceni hálóba, 1-2.

A 32. percben Vass kissé váratlanul szánta el magát lövésre, a térfél közepéről, az oldalvonaltól nem messze tüzelt, a játékszer pedig a kissé kint álló Spandler mellett a veszprémi kapu bal oldalába vágódott, 2-2.

A három pont megszerzése mindkét együttes számára rendkívül értékes lett volna, ugyanakkor a vereség nagy pofon, fájdalmas végeredmény. Talán utóbbinak volt köszönhető, hogy maradt a döntetlen, s így a két pontos differencia.

A folytatásban, hétfőn a Veszprém az Aramis SE csapatát fogadja, majd az utolsó két körben a Kecskemét idegenben, a Berettyóújfalu pedig otthon lesz az ellenfele.

A DEAC-ra két idegenbeli fellépés vár, az első helyezett Haladáshoz és a második Berettyóújfaluhoz utazik a gárda, majd a zárókörben az Aramist látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!