Futsal Magyar Kupa

2023.04.06. 20:22

Hat gólt lőtt, mégsem örülhetett a Veszprém

Már a meccs elején négy gólos hátrányba került Kecskeméten az 1. FC Veszprém a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így a továbbjutás sorsa hamar eldőlt. Később öttel is vezettek a hazaiak, aztán nagy hajrát vágott ki a vendégcsapat.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/archív

Kecskemét-1. FCV 7-6 (4-1)

Kecskemét. V.: Borbás, Kakuk, Vida. SG Kecskemét Futsal: Rigó – Bíró, Dávid, Mánya, Pál. Csere: Nyerges, Risztics, Öreglaki, Haász, Hajnal. Edző: Soltész Levente.

1. Futsal Club Veszprém: Soós – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Koncsol, Tatai, Molnár R., Dorogi, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Három gólos hátrányt kellett ledolgoznia a Veszprémnek a Kecskemét otthonában, hiszen utóbbi a múlt héten 3-0-ra nyert a Március 15. úti csarnokban.

Nem volt túl jó formában az 1. FCV, amely a kupavereség után nemrég kikapott a bajnokságban is, az MVFC-Berettyóújfalu vendégeként maradt alul. A bajnoki rájátszásban még nyeretlenek (3 döntetlen, 2 vereség) a bakonyiak, akik január végén arattak sikert legutóbb az NB I-ben.

A kupában lehetett volna javítani, ám nagyon rosszul kezdett a Veszprém, amely már a 2. percben hátrányba került, Bíró tört be a vendégek hatosán belülre, majd gólra váltotta a helyzetet, 1-0.

A 7. percben Dávid kapott jó indítást a bal oldalon, és Soós mellett a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.

A 8. percben emberfölényben (Soós kapus jött előre) támadott a Veszprém, Everton próbálkozását Rigó simán védte, majd saját kapuja elől a veszprémi hálóba helyezett, 3-0.

Ugyanebben a percben egy szögleti után figurát követően Mánya közelről passzolt a kapuba, 8. perc: 4-0.

Voltaképpen reménytelenné vált a vendégek helyzete, legalábbis, ami a továbbjutást illeti.

A 16. percben Boromisza átadásából Kiss Milán becsúszva szépített, 4-1.

Fordulás után, a 23. percben Mánya szerzett labdát, amellyel a kapuig sprintelt, és nem is hibázott, 5-1.

Mánya a 28. percben meglőtte a harmadik gólját, jó labdát kapva a jobb alsóba helyezett, 6-1.

A 32. percben Fridrich robogott el a jobb oldalon, becsapta Pált, majd a kifutó Rigó fölött a kapuba lőtt, 6-2.

A 33. percben Everton csökkentette háromra a különbséget, 6-3.

A 34. percben Boromisza helyezett a kapuba bal oldalról Rigó mellett, 6-4.

A 35. percben Mánya lövése után Gavrilovics lábáról a vendégek kapujába pattant a labda, öngól, 7-4.

Ugyanebben a percben újra veszprémi gól következett, Tatai közelről, a jobb kapufa elöl kotorta a kapuba a labdát, 35. perc: 7-5.

A 39. percben Molnár kapott pontos labdát középen, az első próbálkozását védte Rigó, a duplázás már a hálóban kötött ki, 7-6.

Ez lett a végeredmény, a bakonyiak nagyot hajráztak, s kis híján kihozták egyenlőre a visszavágót, de összességében biztosan jutott be a kupa négyes döntőjébe a Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!