SEHA-liga

2023.04.04. 18:35

Másodosztályú csapattal áll ki a Veszprém Belgrádban

A negyeddöntőket rendezik meg a SEHA-liga nemzetközi kézilabda kupasorozatban, ahol a veszprémiek nem az első, hanem a második számú csapatukkal lépnek pályára.

Horváth Gábor

A veszprémi fiatalok most nemzetközi porondon is bizonyíthatnak

Fotó: Gyarmati László

A Telekom Veszprémnél korábban bejelentették, hogy a SEHA-liga negyeddöntőjében a klub az NB I/B-ben szereplő U21-es csapatot küldi pályára. Az ellenfél a szerb Partizan lesz, az első mérkőzést szerdán 18.05-ös kezdettel rendezik Belgrádban, a veszprémi visszavágót egy héttel később játsszák.

Az NB I/B-ben szereplő BFKA-Veszprém remek szezont fut, jelenleg harmadik a honi második vonalban a csapat, amely 18 siker mellett egyszer játszott döntetlent, négyszer kapott ki. Legutóbb tavaly november végén maradt alul a Dinko Dankovic vezette alakulat.

A HC Partizan negyedik hazája bajnokságában, a SEHA-ligában pedig csoport utolsóként végzett a Tartan Presov és a HC Vardar mögött. A hármasban egyébként körbeverés volt, mindegyik csapat hat pontot szerzett, a szerbek - akik mind a két hazai meccsüket megnyerték – harmadikak lettek.

A Telekom Veszprém eközben a Magyar Kupa győri négyes döntőjére készül, az elődöntőben, szombaton 13.30-kor a Tatabánya lesz az ellenfele. A másik ágon az OTP Bank-Pick Szeged és a Dabas mérkőzik meg a másnapi fináléba kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!