Óriási pofont kapott az éllovas

2023.05.14. 19:38

Az élre álltak a veszprémiek a derbi előtt

Egy 11-es góllal nyert a Veszprém vasárnap a labdarúgó NB III-ban, és ezzel átvette a vezetést a tabellán. A bajnoki címről döntő derbit két pont előnnyel várhatja Pető Tamás legénysége.

Horváth Gábor

Krebsz Máté többször is próbálkozott átlövéssel

Fotó: Gyarmati László/archív

Veszprém–Komárom 1-0 (0-0)
Ajka, 100 néző. V.: Szommer. Practical VLS Veszprém: Héninger - Balogh, Iszlai, Zachán, Molnár B., Balázs, Gálfi, Somogyi, Baldauf, Horváth H., Krebsz. Edző: Pető Tamás.
Komárom VSE: Bánfalvi - Szabó B., Nagy T., Tóth Gy., Köles, Molnár M., Szénási, Horváth M., Sandal, Hajnal, Nagy Z. Edző: Nagy Gábor.
Veszprémi támadásokkal indult a mérkőzés. A 7. percben egy szöglet után alakult ki meleg helyzet a vendégkapu előtt, a védők azonban tisztázni tudtak. Három perccel később Balázs találta el a bal oldali kapufát, a kipattanót Molnár elől kirúgták a védők.
A 20. percben Somogyi fejelt a hálóba, a játékvezető azonban a kapus akadályozása miatt szabadrúgást ítélt kifelé.
Krebsz 17 méteres lövése a védőkről vágódott szögletre. Az első fél óra után feléledt a Komárom, Héninger mutatott be bravúrt a 38. percben egy jobb oldali beadás után. A 40. és a 45. percben ismét Héningeren múlt, hogy érintetlen maradt a házigazda kapuja.
A második félidőben, az 53. percben Krebsz 18 méterről lőtt, Bánfalvi remek érzékkel hárított.
Az 56. percben Molnárt buktatták a 16-oson belül, a játékvezetős 11-est ítélt, amelyet Balázs értékesített, 59. perc: 1-0.
A 67. percben Molnár beadását Bartusz küldte kapura, a vendégek hálóőre bravúrral hárított. A 73. percben a komáromiak fejessel veszélyeztettek egy szöglet után, a labda centikkel jutott a léc fölé. A folytatásban Köles kapu elé lőtt labdája adott munkát Héningernek. A 80. percben Nagy Tamást második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A ráadásban Bánfalvi védte Gálfi 17 méteres szabadrúgását, majd az egyedül kapura törő Horváth elől mentett remek kivetődéssel.
Pető Tamás: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, öt játékosom hiányzott. Le a kalappal a fiúk előtt, elsők vagyunk, most más nem számít.

Tudósított: Bedő János.

A forduló előtt éllovas Tatabánya 6-1-es (!) vereséget szenvedett Nagykanizsán. A Veszprém így előzött és két pont előnnyel várhatja a rivális elleni rangadót, amelyet május 21-én Pápán rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!