Ezüstérem erőtörésben

2023.05.15. 19:17

Csapatban állhattak dobogóra Bécsi Nikolették

Harminc ország közel 1200 nevezésével rendezték meg Kolozsváron a 2023-as ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot, amelyen Veszprémet Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László képviselte.

Horváth Gábor

A magyar csapat a dobogó második fokára állhatott fel

Forrás: Padányi TKD

A Padányi TKD sportolója formagyakorlattal kezdett, ahol a legjobb nyolc közé jutva kis különbséggel maradt alul lengyel ellenfelével szemben, így éppen lecsúszott a dobogóról, az ötödik helyen végzett a rendszerint népes kategóriában.

A folytatásban a küzdelem következett Bécsi Nikolett számára, aki nem kezdett jól és hiába pörgött fel a megfelelő szintre az utolsó menetben, az nem volt elegendő, így nem jutott tovább.

Bécsi Nikolett koncentrál az erőtörés számban, a háttérben edzője, Vajky László
Forrás: Padányi TKD

A veszprémi versenyző az erőtörésben bizonyíthatott, ebben a súlycsoport nélküli teljesítmény számban Nikolett a világ élvonalába tartozik annak ellenére, hogy a mezőnyben súly és magasság tekintetében is ő a legkisebb. Itt az alap körben kézzel hibázott, azonban így is közel került a dobogóhoz, ahonnan egy ponttal csúszott le, negyedik helyen zárta a megmérettetést.

Az erőtörés csapatszámában Bécsi Nikolették döntőbe kerültek a lengyel, román, finn lányokkal együtt. A végső sorrendet eldöntő törésekben már csak Nikolett vett részt. Először rontott, ugyanúgy a többiek is, a lengyelek kivételével, akik ezzel bajnokok lettek. A folytatásban, a harmadik sorozatban Nikolett már nem engedte ki a kezéből a lehetőséget és eredményes töréssel pontot szerzett a magyar csapatnak, amely így ezüstérmes lett a világbajnok román és az Európa-bajnok finn együttes előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!