Futsal

2023.05.22. 20:56

Kiharcolták, a bronzért küzdhetnek a veszprémiek

Élt a lehetőséggel az 1. FC Veszprém, amely a rájátszás utolsó fordulójában hazai pályán megverte a már biztosan bajnoki döntős riválist, s ezzel bebiztosította helyét a bronzpárharcban.

Horváth Gábor

Nem bukott el a Veszprém, amely mélyről jött vissza ebben az idényben, és ismét éremért játszhat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FCV-Berettyóújfalu 5-3 (1-1)

Veszprém. V.: Muhari, Deme, Kondákor. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Molnár R., Kártik, Dorogi, Bognár, Soós, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Rábl, Gál, Nagy D., Matheus. Csere: Mező, Duró, Korcsmáros, Erdei Sz., Erdei K., Tifán, Takács. Edző: Trencsényi János.

A Veszprém múlt heti kecskeméti sikerével a saját kezébe vette a sorsát, ez azt jelentette, ha ismét nyernek a bakonyiak, akkor biztosan részt vehetnek a bronzéremért rendezendő párharcban. A döntetlen is jó lehetett az 1. FCV-nek, de csak akkor, ha a DEAC-Aramis SE bajnokin szintén döntetlen születik.

A Berettyóújfalu már tét nélkül lépett pályára, a csapat másodikként végzett, így a bajnoki fináléban szerepel majd, ellenfele a Haladás lesz.

A vendégek kezdtek veszélyesebben, aztán egy hazai kontra majdnem célt ért. Everton maradt lent egy ütközésnél a földön, de a brazil folytatni tudta a játékot. A bakonyiak nyomást helyeztek a Berettyóújfalura, amely ezzel együtt nyugodtan játszott, igyekezett lassítani a tempót, többek között 5 a 4 elleni játékkal is próbálkozott.

Nem volt érdemleges helyzet egyik oldalon sem, aztán Takács villant, a vendégek játékosa labdát szerzett, majd két szép csel után Spandler mellett a kapu bal oldalába lőtt, 16 perc: 0-1.

A játékrész utolsó percében egyenlítettek a veszprémiek, Gavrilovics kapott pontos átadást és Mezeit becsapva a hálóba helyezett, 20. perc: 1-1.

Komoly elszántsággal jöttek ki az öltözőből a hazaiak, Everton a 21. percben megszerezte a vezetést csapatának, 2-1.

A folytatásban is ment előre az 1. FCV, Fellembek ziccert rontott. Ezt pedig rögtön megbosszulta az alföldi gárda, Gál csapott le egy hibára, 28. perc: 2-2.

Két kapusbravúr következett, Spandler Rábl löketét fogta, Mezei pedig Kiss Milán nagy helyzeténél volt résen. Kiss azonban nem sokáig bánkódott, a következő lehetőségnél már a kapuba vágta a játékszert, 31. perc: 3-2.

Hátul megint Spandler biztosított, elöl pedig Everton került ziccerbe, nem is hibázott a brazil, 35. perc: 4-2.

A 37. percben Korcsmáros gólja újra izgalmassá tette az összecsapást, 4-3, ekkor már tudni lehetett, hogy a döntetlen nem elég a Veszprémnek, mert az Aramis SE valószínűleg nyerni fog Debrecenben.

A bakonyiak nem is bíztak semmit a véletlenre, kivédekezték az 5 a 4 elleni próbálkozásokat, majd Everton büntetőből szerzett találata végleg eldöntötte a meccset, 40. perc: 5-3.

A siker azt jelentette, hogy az 1. FCV a negyedik helyen zárt, így megküzdhet a bronzéremért a harmadik Kecskeméttel.

Az Aramis SE végül 7-6-ra megverte a debrecenieket, így előbbi az ötödik, utóbbi a hatodik helyen végzett idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!