Labdarúgás

2023.08.24. 10:46

Nyerni szeretnének az ajkaiak

A labdarúgó NB II hatodik fordulójában nagy utazás vár a bakonyiakra, ugyanis a 9. helyen tanyázó Kazincbarcikához látogatnak Jeney Gyuláék. A két együttes között egy pont a különbség.

Balogh Dávid

Zsolnai Richárdék nyerni szeretnének idegenben Fotó: Gyarmati László

Az ajkai együttes nem indította úgy a szezont, ahogy azt a múlt évi teljesítménye alapján elvárták a szurkolók. Öt mérkőzésből csupán egyet nyertek meg, kétszer végeztek döntetlenre, és ugyanennyiszer szenvedtek vereséget. A legutóbbi játéknapon két nagy hibájára fizetett rá a zöld-fehér együttes, és kikapott a Pécstől két góllal. Az ajkaiak eddig három gólt lőttek, és ötöt kaptak. A kazincbarcikai csapat egyszer győzött, háromszor pontosztozkodásra került sor, és egyszer kikaptak. Gólok tekintetében hatot szereztek, és négyet kaptak.

Az átigazolási szezonban az ajkaiak keveset változtattak, azonban a héten jelentették be, hogy visszatér a korábbi közönségkedvenc, Horváth Péter, aki korábban 87 mérkőzésen 23 gólt jegyzett az Ajka színeiben. A bakonyi klubhoz négyen érkeztek, valamint öten távoztak. A Kazincbarcika volt az eddigi nyári átigazolási szezon egyik legaktívabb együttese. Tizenketten igazoltak a borsodi csapathoz, és 14-en távoztak.

A felek kilencedik alkalommal csaphatnak össze bajnoki mérkőzésen. A borsodiak eddig háromszor, az ajkaiak kétszer nyertek, valamint háromszor nem született győztes. Gólarányokat tekintve 7-6 a kazincbarcikai gárda javára. A legutóbbi összecsapáson Pálinkás Gergő volt a barcikai hős, akinek a találatával szerezték meg a három pontot. A mérkőzés egyébként paprikás hangulatú volt, a játékvezető nyolc sárga lapot osztott ki.

Az NB II-ben szereplő csapatok szeptember 16-án kezdik meg a szereplésüket a MOL Magyar Kupában, tehát a harmadik fordulóban. A jelenlegi bajnoki meccsek után még szeptember 3-án játszanak a csapatok, és utána majdnem kéthetes szünet lesz, a válogatott mérkőzések miatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!