Harlem Globetrotters

2023.09.23. 14:58

Veszprémbe jönnek a világ leghíresebb kosárlabda-fenoménjai

Nem először jön hazánkba az amerikai Harlem Globetrotters. Korábban magyar kosárfenoménokkal is megmutatták már, milyen trükkökre képesek a pályán.

Veol.hu

Ant Atkinson of the Harlem Globetrotters dabs as he stands on a basket during an exhibition game at PalaRuffini on March 06, 2018 in Turin, Italy (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto) (Photo by Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Massimiliano Ferraro

Jövő márciusban ismét Magyarországra érkezik a Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata, adta hírül az MTI a szervezők tájékoztatása nyomán. a 2024-es világkörüli turné keretében március 5-én Veszprémben, 6-án pedig a fővárosban szerepelnek majd. 

Mint kiderül, ahhoz külön kiegészítő jegyet kell váltani, hogy személyesen is lehessen találkozni a játékosokkal, cserébe kosárra dobni, trükköket kipróbálni és fotózkodni is lehet majd velük.

Az 1926-ban alapított, világhírű Harlem Globetrotters küldetése a mai napig a kosárlabdázás népszerűsítése, valamint az interaktív szórakoztatás. A csoport fennállása óta hat kontinensen, több mint 124 országában tartott már bemutatót. A csapat tagja a kosárlabda Hírességek Csarnokának. Nem ez lesz az első alkalom, hogy hazánkba látogatnak. 1961-ben is jártak már Magyarországon, 2018-ban pedig a magyar alapítású, szintén világjáró Face Team akrobatikus sportszínház kosarasaival is pályára léptek, hogy megmutassák egymásnak, mit tudnak.

A Face Team labdazsonglőrjei egyébként a Veszprém vármegyeieknek sem lehet ismeretlen. 2022-ben például a Kálvon János parkban tartott sportdélutánon is felléptek, 2018-ban pedig a Veszprém Arénában tartott Cell Cup nemzetközi tornán varázsolták el a közönséget, résztvevőket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!