Közel kilencszázan sportoltak

2023.10.12. 11:30

Fut a Füred: ők voltak a leggyorsabbak! - eredmények, galéria

Közel kilencszázan álltak rajthoz a Fut a Füred elnevezésű tömegsporteseményen, amelyet 31. alkalommal rendeztek meg a balatonfüredi Tagore sétányon.

Horváth Gábor

Az óvodásoktól a felnőttekig több korosztály is megmérette magát a Tagore sétányon

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kevés jobb helyszínt lehet elképzelni egy szabadidős futóversenynek, mint a Tagore sétányt, pláne, ha egy napsütéses őszi napról van szó. A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Fut a Fürednek az időjárás szempontjából ezúttal szerencséje volt, de egyébként is nagyon népszerű a sokad virágzását élő esemény.

Jó volt látni, hogy a megmérettetés nem csak az óvodások és kisiskolások terepe, rengeteg középiskolás, tinédzser is rajthoz állt, nem beszélve a szurkoló, fotózkodó, videózó szülőkről, családtagokról, akik igazi versenyhangulatot teremtettek a sétányon.

Ebben az október időszakban a futók és a Balaton-parton sétálók, kerékpározók sem nagyon zavarják egymást, ráadásul a viadal területét jól elkülönítették a szervezők. A legkisebbeknek 600 métert kellett teljesíteniük, a táv korcsoportonként nőtt 1200, 1600, 2000 és 2400 méterre.

A Fut a Füredet Hári Lenke alpolgármester nyitotta meg, kiemelve, hogy ez a város legnépszerűbb szabadidős eseménye, amely egyszerre népszerűsíti a testmozgást, a futást és az egészséges életmódot.

A gyerekek Steierlein István, a Radnói Miklós Általános Iskola igazgatójának sípszavára indultak külön csoportokban, korosztályonként és nemenként. Járt a fiataloknak a dicséret, a legtöbben hatalmas elszántsággal vetették magukat küzdelembe, és mindenki becsülettel teljesítette saját távját.

A legutolsó futamban felnőttek is rajtoz álltak, egy kicsi, de lelkes csoport futása zárta a megmérettetést.

A viadalok végén díjkiosztót tartottak, az első három-három helyezett érmet és ajándékot kapott, egyébként minden indulónak járt egy Fut a Füred póló és befutómedália.

Eredmények, óvodások, lányok: 1. Bakonyvári Panna (Balatonfüredi Református) és Varga Róza (Tündérkert), 2. Kóczh-Szabó Lili (Óvárosi), 3. Balázs Gréta (Arácsi Református). Fiúk: 1. Szalai Bence (Óvárosi), 2. Lugosi Péter (Vasúti), 3. Kósa Máté (Arácsi Református).

Általános iskolások, I. korcsoport, lányok: 1. Veingartner Emma, 2. Balogh Borka, 3. Töreki Eliza (mindannyian Radnóti). Fiúk: 1. Lóderer Ákos, 2. Horváth Zétény, 3. Véghelyi Máté (mindannyian Radnóti).

II. korcsoport, lányok: 1. Brózs Alíz (Balatonfüredi Református), 2. Virágh Réka, 3. Makkos Borbála (mind a ketten Radnóti). Fiúk: 1. Zámbó Áron (Radnóti), 2. Novák Áron (Református), 3. Déry Attila (Tihany).

III. kcs., lányok: 1. Kis-Szitár Nóra (Radnóti), 2. Volders Eszter (Csopaki Református), 3. Polányi Emma (Radnóti). Fiúk: 1. Horváth Zoltán, 2. Tóth Mátyás (mindketten Radnóti), 3. Gondos Gergely (Balatonfüredi Református).

IV. kcs., lányok: 1. Csala-Horváth Blanka (Radnóti), 2. Bóka Laura (Eötvös), 3. Németh Natália (Radnóti). Fiúk: 1. Munkácsy Márton (Balatonfüredi Református), 2. Csima Alex (Radnóti), 3. Hoffmann Marcell (Radnóti).

Középiskolások, V-VI. korcsoport, lányok: 1. Zsohár Lola (Lovassy, Veszprém), 2. Bőhm Szófia (Lóczy), 3. Némedi Varga Anna (Szent Benedek). Fiúk: 1. Fogl Balázs (Lóczy), 2. Herczeg Attila (Öveges, Fűzfő), 3. Szabó Viktor (Lóczy).

Felnőttek, 19-42 évesek, nők: 1. Mészáros Bóna Anett, 2. Polt Dóra, 3. dr. Nagy-Kardos Cintia. Férfiak: 1. Bergmann Ernő, 2. Horváth Gábor, 3. Novák Ádám.

42-55 évesek, nők: 1. Zólyom Ildikó, 2. Horváth Ágnes, 3. Doma Viktória. Férfiak: 1. Veingartner Balázs, 2. Füleki Ádám, 3. Fábri László. 55 év felettiek: 1. Varga József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!