Fiaskó hazai pályán

2023.11.12. 07:07

Zsinórban hatodszor kaptak ki

Nem tudott örömet szerezni híveinek a Fejér-B.Á.L. Veszprém, a gárda két hónapja nem gyűjtött pontot az élvonalban, s mert közvetlen riválisai hétvégén bravúrdiadalokat értek el, az eddiginél is nehezebb helyzetbe sodródott.

Király Ferenc

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Csurgói KK 28-32 (13-18)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Sándor, Szabó.

Veszprém: GÖDÖR – Szmetán P. 1, Preszter 2, Bugyáki 3, Draskovics, Hári 1 (1). Csere: Mojsilov (kapus), Grünfelder, Kristóf 2, VETÉSI 7, DJUKIC 4, Szuharev 1, Tarabochia 3, NOURELDEN 4. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

Csurgó: Holló – Tufegdzic 1, MARKEZ 8, KRSMANCIC 5 (3), SZEITL 4, Herceg 1, Spruk 1. Csere: Füstös (kapus), Vasvári, Borsos, TÓTH P. 6, GÁBOR 4, Mazurek, Papp 2, Zagar, Bazsó. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/3.

A helyi „nagy testvér”, a Telekom Veszprém szegedi fellépése, a csúcsrangadó televíziós közvetítése miatt foghíjas lelátók előtt kezdődött a csata, ahol a tabellán utolsó előtti hazaiak sérülés miatt nélkülözték Szrnkát, Pulayt és Pintért. Az esélyesebb, magasabb és erősebb vendégek hamarabb kaptak lábra (2-5), a megsérült Draskovicsot már a 8. percben elvesztő mieinknek idő kellett ahhoz, hogy felvegyék az „üzemi hőfokot” (5-6). Az emberelőnyökbe került, ellenfelüknél fürgébb Vetésiék később a tőlük elvárható szinten viaskodtak, majd Gödör bravúrjaival és Hári büntetőjével fordítottak a dolgok menetén (9-8). Sajnos az Éles-csapatnak nem sikerült ezt a teljesítményt stabilizálni (11-14), idővel szétesett a védekezésük, Markezék a nagyszünetig hátralévő részt három–kilencre nyerték meg (13-18).

A fordulás után szinte sort cseréltek a hazaiak, de előadásuk a vérfrissítés dacára sem lett ellenállhatatlan, a történéseket továbbra is a vetélytárs kontrollálta (15-21). Az elbizonytalanodott bakonyiak játékában akadtak jó periódusok, de összességében nem tudtak felnőni a feladathoz, a jó döntéseket rendre követte egy rossz (18-25). A pontatlanságaik, meg nem értéseik azt eredményezték, hogy a lényegi kérdések tíz perccel a lefújás előtt eldőltek, a magabiztos és összeszedettebb riválisnak csak időnként tudták megnehezíteni a dolgát (20-27). A hajrában már csak arra nyílt keresnivalójuk, hogy csökkentsék a hátrányukat, a csatába nem volt sanszuk visszajönni (26-30).

Danyi Gábor: Az ellenfelünk megérdemelten nyert, a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk. Húsz percig voltunk velük partiban, de valójában mégsem volt esélyünk győzni. Nekünk extra játékra van szükségünk ahhoz, hogy a csurgóihoz hasonló képességű együttesek ellen legyen keresnivalónk.

Baranyai Norbert: Mivel az előző forduló nem úgy sikerült számunkra, ahogy elterveztük, örülök, hogy a kézilabdázóimban ma láttam a tüzet. Az első félidő hajrájában sikerült lendületet vennünk, majd elöl és hátul is fegyelmezettnek bizonyultunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!