Veol Sportpodcast

2024.02.10. 12:55

A fürediek két válogatott játékosával beszélgettünk

A Balatonfüredi KSE színeit Andó Arián és Bóka Bendegúz képviselte a németországi kézilabda Európa-bajnokságon, amely szép sikert hozott a magyar válogatottnak. A mieink ötödikként végeztek, ami történelmi tett, ilyen előkelő helyen még nem zártunk kontinenstornán.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúz (balra) és Andó Arián a stúdióban

Fotó: Horváth Gábor/Napló

A balszélső Bóka Bendegúz mind a nyolc meccsen szerepelt az Eb-n, 15 gólt dobott és 28 kilométerrel ő futotta a legtöbbet a magyar csapatból. Andó Arián a Franciaországgal szembeni mérkőzésen remekelt, a kapus nyolc labdát fogott a világsztárokkal felálló gallok ellen.

A két balatonfüredi játékos volt a Veol Sportpodcast vendége, Andó Ariánnal és Bóka Bendegúzzal Horváth Gábor újságíró beszélgetett.

Többek között arról, hogy:
- milyen volt belülről megélni a németországi Európa-bajnokságot.
- mivel telik az idő két meccs között, van-e szabadidejük egy ilyen hosszú torna alatt.
- Bóka Bendegúz miként kezelte azt a terhet, hogy egyedül volt a posztján, sokat játszott, rengeteget futott. Mióta számít „heteslövő-specialistának”?
- Andó Arián hogyan viselte, hogy harmadik számú kapus és rendre a lelátóról kell néznie a meccseket. Amikor pedig be kellett szállni, a világklasszis franciákkal találta szemben magát.
Emellett szó esett a balatonfüredi kézilabdaműhelyről, amely Bóka Bendegúznak anyaklub, de Andó Arián is régi füredi, hiszen 15 éves kora óta játszik a városban. Arról is beszélgettünk, hogy mit tanácsolnak a fiatal, tehetséges játékosoknak és hogy nekik volt-e példaképük, illetve igyekeztünk végére járni egy fontos kérdésnek: melyikőjük a jobb futballista?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!