Kézilabda

2024.02.10. 21:00

Tökéletes hajrá után füredi öröm

A kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüredi KSE sokáig csak üldözte a házigazda Dabast, de egy nagy hajrát követően bebiztosították a győzelmet György László tanítványai.

Balogh Dávid

Értékes pontokkal gazdagodott a Balatonfüred Archív fotó: Fülöp Ildikó

Dabas KC-Balatonfüredi KSE 21-22 (12-10)

Dabas, 900 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Dabas: Nagy, Pallag (kapusok), Garajszki, Bálint 3, Bognár, Fekete 3, Horvat 4 (4), Laurinyecz, Dobrkovic, Szöllősi 3, Török 3, Koller 2, Szeverényi, Katona, Ács 1, Zdolik 2. Edző: Tomori Győző.

BKSE: Bősz, Andó (kapusok), Kemény 1, Kovács, Sretenovic, Varga 6, Bóka, Szmetán 1, Németh 4, Szöllősi 2, Sikosek, Dénes, Kljun, Hornyák 6 (6), Szűcs 2, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6.

Domináns játékkal kezdett a Dabas, a 8. percben 4-0 szerepelt az eredményjelzőn. Az első füredi találatot Szöllősi Balázs szerezte meg, a 10. minutumban. A folytatásban sikeresen felzárkóztak a vendégek, és egy kiegyensúlyozott találkozót láthatott a publikum. Félidőre 12-10-es részeredménnyel mehettek a felek. A második játékrész is nagy küzdelmet hozott. A 42. percben Németh góljával egalizáltak a Balaton-partiak (16-16). A dabasiak az utolsó tíz perchez közeledve ismét megléptek két találattal, de hamar jött a válasz vendég részről. A hajrában magasabb fokozatra kapcsolt a BKSE, és az 59. percben már két góllal is vezetett. Hazai oldalról már csak a kozmetikázásra maradt idő, így fontos győzelmet arattak György László tanítványai a dabasiak otthonában. 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!