Diákolimpia

2024.02.07. 11:08

Torna: az országos döntőbe kerülés a tét

Négy korcsoportban rendeznek torna diákolimpia országos elődöntőt Veszprémben vasárnap.

Horváth Gábor

A leány megmérettetésnek a Vetési Albert Gimnázium ad otthont. A program reggel 9.30-kor kezdődik, az eredményhirdetést 16.15-kor tartják.

A torna diákolimpia B kategória országos elődöntőjében az I., a II., a III-IV. és az V-VI. korcsoportok képviselői szerepelnek. A mezőnyben természetesen Veszprém vármegyei csapatok, tornászok is vannak.

Az I. korcsoportban, az együttesek között a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola méretteti meg magát. Egyéniben Szabó Sarolta (Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola) lesz ott a mezőnyben.

A II. korcsoportban vármegyénket ugyanaz a két intézmény képviseli, mint az elsőben, a III.-IV. korcsoportban mellettük ott lesz még a Csopaki Református Általános Iskola csapata is. Az V-VI. korcsoportban három veszprémi iskola – Lovassy László Gimnázium, Vetési Albert Gimnázium és Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium – szerepel. Egyéniben Kovács Laura Terézia, Szabó Laura Anna (mindketten Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium, Balatonalmádi) és Sági Emma (Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum) lesznek ott.

A verseny tétje az országos döntőbe kerülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!