Harcos meccsen győztek

2024.02.17. 20:26

Válogatott szélsője nélkül nyert derbit a Balatonfüred (galéria)

Balatonfüred Fontos összecsapáson gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüredi KSE szombat este a kézilabda NB I-ben. A hazaiak a NEKA csapatát gyűrték le, szoros meccsen, a hajrában jobban koncentrálva.

Horváth Gábor
BKSE
Győzni tudott a BKSE
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló / Forrás: Veol

BKSE-NEKA

28-24 (14-14)

Balatonfüred, 350 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Andó – HORNYÁK P. 7 (4), Németh B., SZŰCS B. 4, Szretenovics, Kemény 1, VARGA M. 5. Csere: BŐSZ 1 (kapus), SZMETÁN M. 6, Kovács B., Szöllősi B. 1, Sikosek Pelko, Dénes, Kljun 3 Edző: György László.

NEKA: Mikler K. - Krakovszki Zs. 2, DELY 6, SZTRAKA 4 (1), Gál D. 1, Kovács T. 2, Molnár R. 2. Csere: Deményi (kapus), Tóth L. 3 (3), Nagy Á. 1, Karai 1, Ludmán 2, Tárnoki. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

Bóka Bendegúz (a válogatott szélső a Dabas ellen sérült meg) nélkül állt fel a NEKA elleni rangadóra a Balatonfüredi KSE, amely koncentrált játékkal kezdett, legalábbis támadásban. A védekezés nem igazán állt össze és a réseket a fiatal vendégek rendre megtalálták, 8. perc: 6-5.

Két gólra nőtt a hazaiak előnye, ám a NEKA kihasználta Kemény kissé szigorú két perces kiállítását és fordított, 7-8. A korábban Füreden is megfordult Gál Dominik találatát követően György László időt kért, 7-9.

A csereként beszálló Bősz Dániel kivédte a válogatott szélső Krakovszki Zsolt hetesét, csapata ki is egyenlített, 9-9.

Fej fej mellett haladtak az együttesek, a vendégeket több ki nem kényszerített hazai hiba is segítette. A félidő utolsó 10 percére fordulva két találat volt a balatonbogláriak előnye, Szmetán villanásával szépített a BKSE, amely emberelőnybe is került.

Varga rontott, majd egyenlített, 13-13. Bősz megint kivédett egy büntetőt, ezúttal Sztraka nem tudott túljárni az eszén. Az utolsó perceket a Füred bírta jobban, de Deményi két védéssel megmentette csapatát a szünetbeli hátránytól.

Három hazai góllal indult a második játékrész, miközben Bősz is jól védett. Sajnos Szmetán az egyik sikeres akció után fájdalmas arccal terült el és sántikálva ment le a pályáról.

A 38. percben 18-15 volt az állás, Sótonyi mester nagyon mérges volt néhány játékosára. Lehet, hogy a kiabálás hatott, gyorsan zárkózott a NEKA, 18-17. Még mindig a Balaton-partiak irányítottak, igyekeztek egymás hibáit kihasználni a csapatok, hibából pedig volt bőven.

A vendégek a házigazda nyakában loholtak, és a 47. percben sikerült kiegyenlíteniük, 21-21. György László időt kért, Szmetán pedig újra a pályán volt. Varga révén végre távolról is eredményes volt a Balaton-parti alakulat, 22-21.

Sótonyi Lászlóék 7 a 6 elleni játékra váltottak, de ez nem jött be nekik, Hornyák lerohanásból volt eredményes, Bősz védeni tudott, Varga is betalált, 24-21. Szépített a NEKA, azonban Bősz egy újabb védést követően az üres kapuba talált, 25-22.

A vendégek igyekeztek megragadni az utolsó esélyt, négy perc volt hátra, hárommal vezetett a BKSE. Szmetán szépen pattintott a kapuba, Sótonyi időt kért, 26-22.

A fürediek innen taktikusan játszottak, hiszen az idő nekik dolgozott, és sikerült is begyűjteni a nagyon fontos két pontot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!