A vendégek voltak a jobbak

2024.03.04. 08:59

Ajka-Pápa női futballderbit rendeztek (galéria)

A vendég PELC szerezte meg a pontokat a női labdarúgó NB II nyugati csoportjának Veszprém vármegyei rangadóján.

Horváth Gábor

A pápaiak (szürke felsőben) elvitték a pontokat Ajkáról

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 14. fordulóban az FC Ajka a Pápai ELC csapatát fogadta a női labdarúgó második vonalban. A derbi esélyesei a vendégek voltak, a PELC a csoport élmezőnyéhez tartozik, a játéknap előtt a második helyen állt, az ajkaiak pedig a hetedik pozíciót foglalták el.

Az összecsapás sokáig nem hozott gólt, majd az első félidő végén a PELC jutott előnyhöz Buzdor Délia találatával. Az ajkaiak a folytatásban sem tudtak a kapuba találni, a 72. percben Beimli Katalin eldöntötte a találkozót.

 

Eredmény: FC Ajka-Pápai ELC 0-2 (0-1). Ajka. V.: Kalydy. FC Ajka: Császár H. – Simon (Bogdán, 17.), Schultz, Szájli (Belovics, 76.), Tömböl, Fogl, Galambos (Vajas, 76.), Csik, Kádi, Vattai, Császár F. Edző: Sipos Tamás.

PELC: Vecseri – Molnár A., Kalányos, Pődör, Horváth R., Németh Zs. (Major, 64.), Balogh (Fellner, 58.), András, Buzdor (Mohácsi, 69.), Bezselics, Beimli. Edző: Tóth Ferenc.

Gólszerző: Buzdor (37.), Beimli (72.).

Az állás: 1. PMFC 34 pont, 2. PELC 33, 3. Csepel 28, ...7. FC Ajka 15.

Az ajkaiak legközelebb, március 10-én, vasárnap a PVSK vendégei lesznek. A PELC március 9-én, szombaton az Airnergy FC csapatát fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!