Negyeddöntő vagy Szeged elleni rangadó?

2024.03.07. 10:47

Ezt várják a veszprémi kézilabdázók a csütörtök esti derbitől

Győzelemre van szüksége a Telekom Veszprémnek csütörtök este az SC Magdeburg ellen ahhoz, hogy megszerezze a negyeddöntős pozíciót a Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Írtunk róla, nagyon fontos rangadó előtt állnak a veszprémi kézilabdázók, akik a Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán a német Magdeburgot fogadják. Ha Telekom nyer, akkor a sorozat legjobb nyolc csapata közé jutnak a bakonyiak, amennyiben a vendégek járnak sikerrel, vagy döntetlen születik, a németek ünnepelhetnek.

Andreas Nilsson nagyon várja már a derbit, amely hasonlóan nagy csatát hozhat, mint  a felek legutóbbi ütközete a Veszprém Arénában
Fotó: Napló-archív/Penovác Károly

Az a csapat, amelyik csoportja első két helyének valamelyikén végez, kihagyja a nyolcaddöntőt, automatikusan a negyeddöntőbe kerül. Érdekesség, ha ez nem sikerül a Veszprémnek, akkor a folytatásban a Szegeddel találkozik, éppúgy, mint tavaly. A Tisza-partiak ugyanis a másik csoport hatodik helyén végeztek, így a veszprémiek csoportjának harmadikjával találkoznak majd a nyolcaddöntőben.

– Az első körben játszottunk ellenük, azóta persze sokat erősödtek, fejlődtek. Azt hiszem, egyetlen meccset veszítettek utána, Barcelonában. Nagyon jó formában vannak, de mi is jó állapotban megyünk bele ebbe a csatába. Telt ház lesz, sok szurkoló jön majd ki, hogy támogasson bennünket, nagyszerű alkalom lesz eldönteni a helyezéseket itt a B csoportban – nyilatkozta klubja internetes oldalának, a handballveszprem.hu-nak Andreas Nilsson csapatkapitány a Magdeburg elleni BL-rangadóról.

A bakonyiak spanyol irányítója, Augustin Casado egy végig izgalmas, kiélezett derbit vár. – Egy nagyon nehéz és kiélezett összecsapásra számítok mind a két fél részéről, hiszen mind a két csapat a negyeddöntőért küzd. Egy fantasztikus együttesről van szó, védekezésben, támadásban és a kapuban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ahhoz, hogy le tudjuk győzni őket, 60 percen keresztül a legmagasabb szinten kell játszanunk. Az elejétől a végéig teljes koncentrációra lesz szükség mindenkitől. Nem veszíthetünk el egyetlen labdát sem, mert azt meg fogják bosszulni. Egy dolog biztos, nagyon kemény mérkőzés vár ránk. 

– Jelenleg az most nem számít, hogy ők a címvédők. Itt vagy győztes, vagy vesztes leszel. Mi győzni szeretnénk, és ez az, ami számít. Döntő lehet, hogy érzelmileg és mentálisan hogyan készülünk fel erre az összecsapásra – vélekedett az orosz átlövő, Szergej Koszorotov.

Ahogyan a veszprémiek közül többen is említették, a Magdeburg hozzájuk hasonlóan jó formában van. Bennet Wiegert BL-címvédő alakulata a sorozatban legutóbb két vállra fektette a Barcelonát, egy góllal győzte le otthon a katalánokat. A találkozón a hazaiaknál Gisli Kristjansson volt a legeredményesebb hat góllal, Felix Claar és Ómar Ingi Magnusson ötször volt eredményes.

A Telekom legutóbb könnyedén fektette két vállra a Magdeburgot, Momir Ilics tanítványai tavaly szeptemberben 33-28 arányban nyertek idegenben. Az előző szezonban a németek bizonyultak sikeresebbnek, a csoportkörben pályaválasztóként 32-25 arányban voltak jobbak a magyar együttesnél, a Veszprém Arénában pedig döntetlent (35-35) értek el. A Magdeburg ezt követően ráadásul meg sem állt a négyes döntőig, ahol a Barcelonát és a Kielcét is legyőzve a magasba emelhette a BL-trófeát.

Az utolsó forduló programja a B csoportban, csütörtök, 18.45: Telekom Veszprém–SC Magdeburg, RK Celje PL–GOG, 20.45: Plock–Porto, Barca-Montpellier.

A csoport állása: 1. Barca 22 pont, 2. Magdeburg 22, 3. Veszprém 20, 4. Montpellier 12, 5. GOG 11, 6. Plock 9, 7. Porto 8, 8. Celje 0.

Az A csoport végeredménye: 1. THW Kiel 22 pont, 2. Aalborg 19, 3. Paris SG 17, 4. Kielce 16, 5. Zagreb 14, 6. Szeged 13, 7. Kolstad 11, 8. Pelister 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!