Vármegyei labdarúgás

2024.03.11. 09:18

Hat csapat is három góllal szerezte meg a három pontot

A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában kikapott a listavezető Úrkút SK a Balatonalmádi vendégeként 3-2-re. A Várpalota Devecserben, a Csetény pedig Gyulafirátóton nyert.

Balogh Dávid

FC Zirc–Péti MTE 1–0 (1–0)

Zirc. FC Zirc: Dobai – Bíró, Mári, Hornyacsek R., Orbán, Hegyi, Stupián, Hornyacsek E. (Nagy B.), Szöllősi (Takács), Kopházi (Tehel), Somogyi.

Péti MTE: Kenyér – Gyurcsek (Széplaki), Erdősi X., Horváth P., Nagy R., Horváth B., Rados, Petróczi, Erdősi P., Molnár K., Ódor.

Gólszerző: Bíró.

Devecser SE–Várpalotai BSK 0–3 (0–2)

Devecser. Devecser SE: Károlyi – Veisz, Bukovics (Schilde), Szabó D., Sipos Felícián, Bencsik, Paksai, Venczel, Horváth M., Keringer, Szabó G.

Várpalotai BSK: Közép – Mogyorósi (Oroszi), Tóbiás, Borbás, Szabó P., Nagy L., Jónás (Holonics), Kolki, Gergely, Bakos B., Szőke (Kalmár).

Gólszerző: Nagy L. (3).

Sümeg VSE–Fűzfői AK 2–3 (0–1)

Sümeg. Sümeg VSE: Kovács R. – Markó (Nimsz), Bolla, Bujtor, Varga G., Reicz (Párizs), Rédei, Szakonyi Stephan, Laczi, Görhes A., Görhes T.

Fűzfői AK: Mocher – Kovács L. (Kakas), Bíró (Füle), László (Szalai), Auerbach, Nyári, Kuti, Babai, Szentmártoni, Molnár G. (Katus), Méhes (Parrag).

Gólszerzők: Nimsz (2), ill. Méhes (2), Kuti.

Az első játékrészben a kezdést követően a hazaiak azonnal ziccert hibáztak. A mezőnyben a labdát többet birtokló és támadásokat vezető hazaiak védekezési hibáját könyörtelenül kihasználó vendégek előnyt szereztek a 26. percben Méhes révén. A 41., és 45. percben a hazaiak az újabb ziccereikkel nem tudtak élni! A második játékrészben a vendégek feljavultak, kapura veszélyesebbek voltak. A 60. percben büntetőből Kuti tovább növelte az előnyüket. A hazaiak a csereként beálló Nimsz találatával a 87. percben szépítettek. A vendégek a 88. minutumban Méhes újabb góljával tovább, növelték előnyüket. A hazaiak a 95. percben ismételten Nimsz találatával kozmetikáztak az eredményen. Összegezve: két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok. A sümegiek részéről a koncentráció hiánya eredményezte a rossz és ötlettelen támadások sokaságát. A fűzfőiek helyenként alattomos és durva játékkal hívták fel magukra a figyelmet. 

Jók: Kovács Richárd, Nimsz Valentin, illetve mindenki 

Tudósított: Fazekas László

Tihanyi FC–Ajka Kristály SE 3–1 (1–1)

Tihany. Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Fehér (Horváth B.), Bene (Kovács Á.), Henn, Tar (Stáhl), Vojnity, Nemes Á., Szücs, Nemes G. (Barcza).

Ajka Kristály SE: Bognár – Puskás, Szabados, Modory, Lajtos, Ambrus, Grőber (Szarka), Bakó, Adorján, Rédling, Varga B.

Gólszerzők: Tar, Vojnity, Henn, ill. Puskás.

A hűvös, szeles időben az első félidőben többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A vendégek felívelésekkel próbálkoztak, míg a hazaiak a széleket játszották meg. A 24. percben jobb oldali szabadrúgást követően Tar tovább csúsztatta a labdát a kapu felé, ezt még hárítani tudta a vendég kapus, a kipattanót azonban Henn a hálóba vágta, 1-0.

A második játékrész elején a vendégek vezettek támadásokat, Illés többször is bravúrral hárított. A 68. percben Vojnity nagy lendülettel indult meg a félpályától, egy kényszerítő után újra előtte volt a labda, betört a tizenhatoson belülre és a hosszú sarokba gurított, 2-0. A 79. percben Puskás 25 méterről senkitől sem zavartatva kapura rúgott, a hazai hálóőr hiába nyújtózkodott, nem érte el a labdát, 2-1. A 81. játékpercben Kovács két remek csel után pontosan passzolt a mellette felfutó Tar elé aki öt méterről a léc alá vágta a labdát, 3-1. Sokáig jól tartotta magát a fiatal ajkai csapat, csak a meccs végére vált biztossá a hazai siker.

Jók: Németh, Vojnity, Illés, ill. Puskás, Ambrus

Tudósított: Bölcs Attila


Szentantalfa NVSE–Klíma-Park Magyarpolány SE 3–1 (2–1)

Szentanatalfa, 120 néző. Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Dombi, Bertalan, Molnár K. (Czaun), Szigeti, Molnár B. (Kubatbekov), Csillag, Stadler (Tóth K.), Németh B. (Piltman), Slemmer, Vári Kovács (Bor).

Klíma-Park Magyarpolány SE: Paksi – Kulman Gy., Czepek, Vass (Polt), Hardi, Varga Á., Kulman B. (Juhász), Sárkány (Döbrösi G.), Horváth D., Döbrösi M., Antal.

Gólszerzők: Molnár B. (2), Szigeti, ill. Antal.

Az első percektől fogva a vendég polányi csapat beparkolta a buszt a kapu elé és a veszélyes kontrákra épített. A hazaiak meddő labdajáratása nem hozott eredményt, ezért az egy-két veszélyes kontrát végig vivő vendégek szereztek vezetést, nem érdemtelenül. A félidő végén Molnár Balázs kétszer villant (2-1). A 46. perc ziccert hozott mind a két oldalon. A vendég Polány támadólag lépett fel, azonban a helyzeteit kihagyta, így aztán Szigeti büntetett egy szöglet után, ezt követően nyugodtan telt el hazai szempontból az utolsó 20 perc. A helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat nyerte meg a hullámzó mérkőzést.

Jó: Molnár B. ill. Hardi M. 

Tudósított: Oláh Gergely

Balatonalmádi SE–Úrkút SK 3–2 (2–2)

Balatonalmádi, 150 néző. Balatonalmádi SE: Jójárt – Nagy Á. (Horváth B.), Markó, Ács, Márcsik, Király, Hoffer, Matejkó, Mátyás, Piri, Jánó (Kovács N.).

Úrkút SK: Král – Lang, Uj (Szedlacsek), Kalapács (Pej), Zágor, Papp A., Udvardi, Bognár, Sáringer (Varga P.), Németh A., Kovács G.

Gólszerzők: Márcsik (2), Markó, ill. Král (2).

Kiállítva: Varga P. (82., Úrkút Sk), Sáringer (89., Úrkút Sk).

Változatos, nagy iramú mérkőzésen az első játékrészben a vendégek szögletrúgást követően Král Lívió révén szereztek vezetést, amit a hazaiak szép gólokkal megfordítottak Előbb Markó Róbert talált a kapuba, majd pár perccel később Márcsik Gáspár volt eredményes Az úrkútiak a szünet előtt Král Lívió második találatával egyenlítettek, így 2:2-es állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, találat azonban sokáig nem esett. A mérkőzés lefújása előtt negyed órával egy szép hazai támadás végén Márcsik Gáspár állította be a végeredményt.

Jók: az egész BSE, ill. Král, Zágor, Bognár.

Tudósított: Jandrasics Gábor.

Parázs csatát hozott a Balatonalmádi-Úrkút mérkőzés
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi USC–Pápai Perutz FC 0–3 (0–2)

Balatonfüred, 200 néző. Balatonfüredi USC: Filipánics – Poráczki (Dallos), Török (Simon), Babos, Drahovszky (Kovácsfi), Takács, Fehér, Szücs (Hideghéti), Koltai (Zab), Radács, Pataki.

Pápai Perutz FC: Présing – Nagy B., Nagy K. (Császár), Szalai (Gajdosi), Mogyorósi, Rozman, Nagy D., Cser (Varga B.), Erdősi, Horváth T. (Farkas B.), Hauser B.

Gólszerzők: Varga B., Nagy B., Nagy D.

A mérkőzés kezdőrúgását az idén 100 éves jubileumát ünneplő füredi futball történetének eddigi legsikeresebb vezetője és mecénása, Kiss István végezte el.

Az első 20 perc kapukra veszélytelen mezőnyjátékát követően Nagy Dávid kapott labdát a füredi 16-osnál. Kilépett a védők közül, kicselezte Filipánicsot is, majd 5 méterről az üres kapuba lőtt, 0-1.

A 32. percben Cser Botond jobb oldali szögletét követően Nagy Bálint testtel juttatta a labdát a kapuba, 0-2.

A szünetben a BUSC legjobb korosztályos fiatal labdarúgóit díjazták.

Szünet után sem tudtak kibontakozni a hazaiak, a pápaiak biztosan őrizték előnyüket. Az egyetlen helyi helyzet úgy végződött, hogy Fehér, egy méterre a vendégkaputól, nem találta el a labdát. A végeredményt a 90. percben Varga Bence állította be, aki egy óriási füredi védelmi hibát kihasználva a kifutó kapus fölött emelt a léc alá, 0-3.

Jó iramú, kemény belépőkkel tarkított mérkőzésen a pápaiak biztosan és megérdemelten győztek.

Jók: Radács, Kovácsfi, ill. Nagy D., Cser, Erdősi, Nagy B., Hauser.

Tudósított: Burka Tibor.

FC RAC–Csetény SE 1–2 (1–1)

Gyulafirátót. FC RAC: Gyurmánczi – Balta N. (Veszprémi), Vörös, Vaczola A., Vaczola M. (Bekker T.), Beke (Dóczi), Balta G. (Peintler), Kövesi, Tímár, Varga D., Bekker R.

Csetény SE: Jelencsics – Simon (Danó), Katóka, Juhász, Dávid, Jakab, Arany, Kalányos (Varga B.), Horváth M., Szehoffner, Miskei.

Gólszerzők: Bekker R., ill. Juhász, Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!