Labdarúgás

2024.03.15. 11:42

Siófokon szerepel vasárnap az FC Ajka

A labdarúgó NB II 25. fordulójában a remek formában lévő bakonyi együttes a kiesőhelyen lévő Siófokhoz látogat. Az ajkaiak hét mérkőzés óta nem kaptak ki, és négy meccse gólt sem kaptak.

Balogh Dávid

Az Ajka a tavasznak a 17. helyről vágott neki, azóta Schindler Szabolcs tanítványai szárnyalnak, és hét meccsen 19 pontot szereztek. Jelenleg a zöld-fehérek a tabella 10. helyén állnak 30 egységgel.

A siófoki csapat nincs könnyű helyzetben jelenleg. A Balaton-parti alakulat jelenleg a kiesést jelentő 16. helyen tanyázik 23 ponttal. Dragan Vukmir együttese pedig remekül kapta el szintén a tavaszi rajtot, az első négy mérkőzésükön 10 pontot szereztek, majd a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedtek.

Az ajkaiak győzni szeretnének 
Archív fotó: Gyarmati László

Az ajkaiak a legutóbbi fordulóban a Vasas otthonában léptek pályára, ahol 0-0-s döntetlen született. A siófokiak a Szombathelyi Haladástól szenvedtek el 3-2-es vereséget.

Az ajkaiak számára nem lesz ismeretlen a somogyi együttes, ugyanis 19. alkalommal mérhetik össze a tudásukat. Eddig győzelmeket tekintve 6-6 az állás, és ugyanennyiszer játszottak döntetlent is. Gólarányokban az Ajka javára billen a mérleg, 27-24.

Schindler Szabolcsék egy újabb sikerrel tovább javíthatnának a helyezésükön, de ehhez természetesen szükség van arra is, hogy a riválisok ne szerezzenek pontokat a hétvégén.

A BFC Siófok-FC Ajka bajnoki találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik a siófoki Városi Stadionban. A mérkőzést Katona Balázs vezeti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!