Harminc gólt kaptak, mégis simán nyertek

2024.04.06. 20:00

Hosszú kihagyás után tért vissza a Telekom Veszprém szélsője

Csoknyai István csapatának vendége volt szombaton a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Gasper Marguc hosszabb kihagyás után tért vissza a pályára

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Budakalász–Telekom Veszprém 30:43 (13:26)

Budakalász, 350 néző. V.: Haskó, Natkai. CYEB-Budakalász: Tóth M. 1, Váczi (kapusok), Kovács D. 1, Tyiskov 1, Mikhalin 4, Varga M. 9 (3), Ranisavljevic 1, Kiss 2, Halász, Varjú 2, Szakács, Juric-Grgic 4, Papp 1, Sinkovits 3, Berényi 1, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen (kapusok), J. Omar, Descat 4, Sandell 2, Elísson 2, Ligetvári, Marguc 5 (1), Végh 1, Mahé 5 (3), el-Dera 3, Pesmalbek 8, Szabó T., Casado 3, Fabregas 5, Koszorotov 5. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

A vendégeknél újra a keretben volt Gasper Marguc, aki hosszabb kihagyás után léphetett ismét pályára.

Lendületesen kezdett a Veszprém, amely 3-0-ra és 9-2-re vezetett a meccs elején. A folytatásban is rendkívül magabiztos volt a bakonyi alakulat, amely két számjegyűre hizlalta előnyét, az első félidőt követően pedig 13-26 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után gyorsan elérte a 30 gólt a Telekom, amelyben mindenki játéklehetőséget kapott. A magabiztos vezetés birtokában jöttek azért hibák is a bakonyiaktól, de ezek bőven belefértek. Tizenhét gól volt a legnagyobb különbség, a vége 13 lett. Mike Jensen nyolc védéssel zárt, Dragan Pesmalbek pedig nyolc találattal. Gasper Marguc hat lövésből ötöt értékesített.

A Veszprém legközelebb, jövő szombaton a Ferencváros vendége lesz.

Csoknyai István: - Fantasztikus kézilabdáztak a veszprémiek, megtapasztalhattuk azt a tempót, amelyet a Bajnokok Ligájában már bemutatott a csapat. Az első félidőben nem sok ellenállást tudtunk tanúsítani, a másodikban viszont tisztességesen helyt álltunk. 

Momir Ilics: - Motiváltan játszottunk, 60 percen át igyekeztünk koncentrálni és jó teljesítményt nyújtani. Örülök, mert ezt kértem, most adok is három szabadnapot a fiúknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!