Ma összejöhet az arany is

2024.04.17. 10:45

Ragyogóan csillogó bajnoki ezüst a hokis lányoktól

Komoly eredményt értek el a veszprémi női jégkorongozók, akik ezüstérmet szereztek a honi U25A bajnokságban. A lányok az elmúlt időszakban Ausztriában is megmérették magukat, ahol négyes döntőbe sikerült kerülniük.

Horváth Gábor

A Rampage Women’s Hockey csapata a fináléba verekedte magát az U25A bajnokságban, ahol az előző idényben az ötödik helyen végzett. A veszprémiek most a HKB együttesével néztek farkasszemet és az első, idegenbeli mérkőzést a bakonyi alakulat nyerte. A párharc folytatásában viszont a rivális bizonyult jobbnak és két sikerrel megfordította a párharcot. Az ezüst azonban ezúttal ragyogóan csillog, komoly eredményt ért el a veszprémi gárda.

A Rampage Women's Hockey nívós bajnoki küzdelemben lett második
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A Rampage ebben az idényben az osztrák ligában (DEBL) is szerepelt, ahol egyedüli magyar együttesként sikerült négyes döntőbe kerülnie. A bécsi megmérettetésen a csapat végül negyedik lett, s ez a helyezés is igen értékes.

Az U25B jelű pontvadászatban szintén érdekeltek a veszprémiek, akik a Ferencvárossal játsszák a döntőt és jó esélyük van a bajnoki aranyéremre. Ez címvédés lenne, tavaly a Rampage ünnepelhetett. A párharc első meccsét már lejátszották, a bakonyiak 4-3-ra nyertek idegenben. Az egyik fél második sikeréig tartó csata ma a Veszprém Jégcsarnokban folytatódik, az összecsapás 18 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!