Az utolsó játéknapon

2024.05.24. 10:06

A dobogó a tét a Veszprémnek

Az utolsó forduló következik a labdarúgó NB III-ban, az északnyugati csoportban a veszprémiek idegenben, a balatonfürediek otthon szerepelnek.

Horváth Gábor

Baldauf Konrádék idén is dobogós helyen zárhatnak, ha nyernek, biztos így lesz Fotó: Haraszti Gábor

A Veszprém a harmadik helyről várja a szezonzárást, Pető Tamás legénysége a Caola SC Sopron vendége lesz vasárnap. Korábban beszámoltunk róla, a bakonyiak már nem védhetik meg címüket, az éllovas Tatabánya négy ponttal áll előttük. A második Bicske egy egységgel, így egyet még tud előzni a Veszprém, ehhez persze az is kell, hogy a bicskeiek ne nyerjenek. Ugyanakkor hátrafelé is figyelniük kell Dobsa Gergőéknek, a negyedik III. Ker. TVE lemaradása egy pont mögöttük.

A soproniak a 10. helyről várják a találkozót, előző két meccsükön döntetlent játszottak, legutóbb pedig április közepén tudtak győzni.

A Balatonfüredi FC 11. a tabellán, és az utolsó játéknapon a kilencedik helyen tanyázó Puskás Akadémia II. csapatát fogadja. Komolyabb tét itt már nincs, nyilván a fürediek is szeretnének szépen zárni, hiszen – legutóbb ugyan összejött egy értékes döntetlen, de – az előző négy körben nem tudtak sikert ünnepelni.

A Tatabánya voltaképpen már megnyerte a bajnoki címet, a Bicske matematikailag még ugyan előzhet, ez óriási meglepetés lenne, hiszen az éllovas előnye három pont, gólkülönbsége pedig kilenccel jobb, mint riválisáé.

A 30. forduló programja az NB III. északnyugati csoportjában, vasárnap, 13.00: ETO Akadémia–Dorogi FC, 17.00: Balatonfüredi FC–Puskás Akadémia II., SopronVeszprém, Komárom–Csorna, Szombathelyi MÁV Haladás VSE–Tatabánya, ZTE II.–Bicske, Budaörs–Gyirmót II., Kelen SC–III. Ker. TVE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!