Futsal

2018.01.09. 21:14

Ez volt ám a mozgalmas döntetlen!

Nem sikerült megőriznie előnyét a kedd esti futsalderbin a hazai Veszprémnek, amely tízgólos, mozgalmas találkozót játszott a Haladással.

Horváth Gábor

A hazaiak csapatkapitánya, Tatai József (kék mezben) háromszor volt eredményes Fotó: Balogh Ákos

1.FCV-Haladás 5:5 (2:2)

Veszprém, ezer néző. V.: Kovács, Zimonyi, Farkas, Czene-Joó. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Boromisza D. Csere: Spandler, Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár, Apatini. Edző: Madarász János. Haladás VSE: Sásdi – Öreglaki, Horváth, Márkus, Melo. Csere: Matyi, Sipos, Hegyesi, Gyurcsányi, Németh P., Németh E., Hajmási, Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Rangadóval kezdte az évet az 1. FC Veszprém, amely kedden a Haladás csapatát fogadta a Március 15. úti sportcsarnokban. A hazaiak az ötödik, a vendégek a negyedik helyről várták az összecsapást. Óvatos játékkal indult a meccs, egy-egy kósza lövés veszélyeztette csak a kapukat. A hangulat remek volt, szép számú szurkolósereg látogatott ki a találkozóra, a kapu mögötti szekció pedig – szokásához híven – hangos biztatással buzdította övéit.

A 7. percben vezetést szerzett az 1. FCV, egyszemélyes akció volt, Tatai szerzett labdát határozottan, kapu felé fordult, tolt egyet a játékszeren és a jobb alsóba lőtt, 1:0.

A hazaiak csapatkapitánya, Tatai József (kék mezben) háromszor volt eredményes Fotó: Balogh Ákos

Felpezsdült a küzdelem, Püspök lövését védte Sásdi, majd Öreglaki egyenlíthetett volna, de csúnyán mellé lőtt. A 11. percben Horváth előtt adódott komoly lehetőség, hiába.

A 12. percben növelte előnyét a Veszprém, amely kedvére kontrázhatott, Apatini szép csel után passzolt Boromisza Dánielhez, aki nem hibázott, 2:0.

Meddő volt a szombathelyiek nyomása, kontrollálta a meccset a veszélyesebb bakonyi csapat. Azért akadtak vendéglehetőségek is, négy és fél perccel a vége előtt Schmidmajer spárgázott remekül, góltól mentette meg csapatát. A 18. percben aztán megtalálta az utat a kapuba a Haladás, Németh Erik lövése Tatairól vágódott a hazai hálóba, 2:1.

Melo és Tatai előtt adódott lehetőség, majd némileg váratlanul egalizáltak a vendégek.

Németh Péter passza után Márkus lőtt, a labda a védők és Schmidmajer lábai között talált utat, 19. perc: 2:2.

A második félidő elején ismét Tatai volt szemfüles és eredményes, gyorsan elvégzett szabadrúgását Gregustól kapta vissza, majd szépen lőtt a kapuba, 22. perc: 3:2. Nyomott a Haladás, ám a hazaiak előtt adódott ziccer, ezt azonban Tatai nem tudta gólra váltani. Schmidmajer védését követően elkövette hatodik szabálytalanságát a vendégcsapat, Tar viszont nem tudta értékesíteni a kisbüntetőt.

A 31. percben Márkus remek passza után Németh E. gyönyörű lövéssel egyenlített, 3:3.

Schmidmajer védett kétszer is Melo próbálkozásainál, aztán az 1. FCV használt ki egy létszámfölényes helyzetet, Tatai szép mozdulattal helyezett a rövidbe Sásdi mellett, 32. perc: 4:3.

A másik oldalon Németh P. szerzett labdát, az akció végén Hajmási fejjel továbbított a hálóba, 34. perc: 4:4.

A Haladás is próbálkozhatott 10 méterről, Öreglaki a felső lécet találata el.

Három perccel a vége előtt Fehér csapta be remek csellel Sásdit, a vendégek kapusa pedig elhúzta ellenfele lábát. Piros lapot kapott, büntető következett. Boromisza kíméletlen volt hat méterről, 5:4.

Azonban még erre is volt válaszuk a vendégeknek, akik 5 a 4 elleni játékra váltottak és be is jött nekik, Öreglaki egalizált újra, 38. perc: 5:5.

A véghajrában Tar dönthette volna el kétszer is a találkozó sorsát, ám végül maradt a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!