VESZPRÉM

2018.04.23. 20:39

Remek hajrával dobogós helyek

Hármas veszprémi sikerrel ért véget a Nagykovácsiban megrendezett XCO moutain bike utánpótlás Magyar Kupa- futam az U17-es korosztályban.

Bényi Kálmán

Dobogón a veszprémi lányok (balról): Kiss Kata, Bokros Csenge és Trócsányi Laura a nagykovácsi eredményhirdetésen Fotó: VKE

Az elmúlt időszakban számos különböző viadalon vitézkedtek a Veszprémi Kerékpáros Egylet tagjai.

A Budapest mellett, Nagykovácsiban megrendezett XCO utánpótlás Magyar Kupa-futamon húsz fővel képviseltette magát az egyesület. A kivételesen nehéz ügyességi feladatok után hibapontokat kaptak a versenyzők, és így különböző büntetőzónákból rajtoltak el. Mivel nem remekeltek a veszprémiek, így akadt, aki egyperces hátránnyal kezdte meg a gyorsasági futamot. Szerencsére ez nem vette el a fiatalok kedvét, és többen is ragyogó eredményt értek el. Az U17-es korosztályban a lányoknál a VKE-Nelson sportolói foglalhatták el a dobogó valamennyi fokát: Bokros Csenge, Kiss Kata és Trócsányi Laura volt a sorrend.

Dobogón a veszprémi lányok (balról): Kiss Kata, Bokros Csenge és Trócsányi Laura a nagykovácsi eredményhirdetésen Fotó: VKE

Az U15-ösöknél utolsóként indult, de végül harmadik helyen ért célba Tóth-Almási Bori.

Kaposvárott a Mountain Bike Maratonon is jutott érem a veszprémieknek. Az U15-ös Kondor Kornél korosztályos első lett. Az U23-ban Zoboki Péter viszont abszolútban a második helyet érdemelte ki.

Az olaszországi Nalles-ben rangos viadalon vett részt Fülöp Ádám, aki az olimpiai szakág, az XCO juniorválogatottjának tagjaként indult az eseményen, de sajnos egy bukásba keveredett, amitől visz-szaesett, így a 69. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!