kézilabda

2018.08.20. 11:02

Tornát nyert a BKSE Csehországban

Csehországban lépett pályára felkészülési tornán a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata.

Horváth Gábor

A kétnapos megmérettetés, amelynek a csehországi Koprivnice adott otthont, résztvevői három-három találkozót játszottak – azaz igencsak sűrű volt a program.

Csoknyai István együttese a pénteki nyitónapon a házigazdák csapatával mérkőzött, a találkozó 27:27-es döntetlent hozott.

A balatonfürediek másnap reggel a német Freiberg ellen folytatták a tornát, a két alakulat nem volt egy súlycsoportban, a BKSE 37:23-as sikert aratott. A szlovákiai Topolcsány sem tudta megállítani a Balaton-partiakat, akik egy még fölényesebb győzelemmel (38:23) első helyen zárták a megmérettetést. A Füred hazai pályán vívja a szezonrajt előtti utolsó edzőmeccsét, pénteken, 18 órai kezdettel, a Mezőkövesdet látja vendégül az együttes.

A BKSE-ével kapcsolatos hír, hogy az NB I-es gárda idén a Liga-kupában is indul. Ebben a sorozatban nem szerepelhetnek külföldiek, tehát még többi magyar fiatal kap majd játéklehetőséget.

A Csoknyai-csapat a D csoportba kapott besorolást, ahol a Budakalász, a Ferencváros és a Vác lesz az ellenfele. A mérkőzéseket jövő január végéig kell lejátszani. Összesen négy csoport van, amelyek első két-két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A férfi kézilabda élvonal 2018/2019-es idénye szeptember első hétvégéjén indul, a fürediek a nyitányon Tatabányán játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!