Hétvége

2010.03.22. 19:21

Egy fair play-díjas pecás - Közönségtalálkozó Döme Gáborral

Veszprém - A feederbotos horgászatról, az etetőanyag-keverés mesterfogásairól adta át tapasztalatait az érdeklődőknek Döme Gábor versenyhorgász.

Tremmer Tamás

Az ország talán legismertebb pecását, a magyar horgászválogatott tagját, Döme Gábor teszthorgászt látta vendégül a Peca-Kunyhó Horgász Egyesület, amely immár második alkalommal szervezett közönségtalálkozót.

Abból is látszik, milyen népszerű, hogy rengeteg érdeklődő összejött a rendezvénysátorban. Döme Gábor népszerűségét 11 horgászfilmjének is köszönheti, amelyekben átadja tapasztalatát a rutintalanabbaknak.

A feederspecialista természetesen szerelméről, a finomszerelékes technikáról tartott előadást, amit megfűszerezett az etetőanyagok kiválasztásának szempontjaival, bemutatott új etetőanyagokat, csalikat, aromákat, s beavatott ezek eredményes használatába.

Döme elárulta a titkot, hogyan lehet pár óra alatt kapitális halat fogni. 

A versenyhorgász lapunknak elmondta, harminc évvel ezelőtt, tízéves gyermekként fogott először horgászbotot, 14 évesen már versenyzett. Már akkor úgy látta, a sok pecás közül csak akkor tud kitűnni, ha eredményes versenyhorgász lesz, ezért minden (zseb)pénzét a hobbijára költötte.

Ismertségét nemcsak a sikereinek, hanem a szerencsének is köszönheti. Húszévesen az orfűi-tavi versenyen fogott egy tízkilós potykát. Ezt - egy csókot követően - visszaengedte a vízbe, ami akkor még szentségtörésnek minősült.

A verseny főigazgatója fair play-díjjal értékelte gesztusát, s megkérte, írja meg a történetét a horgászlapban. A cikk olyan jól sikerült, hogy azóta is publikál. Ezzel aztán végérvényesen országos hírnévre tett szert.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!