Hétvége

2014.03.07. 10:44

Staféta Tőkés Renátával

Múlt heti számunkban Krancz Balázs azt kérdezte Tőkés Renátától, hogy miért fontos a baba-mama torna.

Mátételki András

- A mi tréningünk abban tér el a többitől, hogy az anyukák az óra első részében együtt tornáznak a kicsikkel a talajon, majd utána beteszik őket a testükre felerősített hordozóba, s így folytatják tovább a gyakorlatokat - meséli Tőkés Renáta kanga-tréner.

 



- A speciális gyakorlatok segítségével a nők hamarabb visszanyerhetik a szülés előtti alakjukat, erőnlétüket, ugyanakkor felkészülhetnek az újabb gyerekvárásra. A mozgás jót tesz a lelküknek is: hamarabb leküzdik a szülés utáni esetleges depressziót, hiszen társaságban kerülnek, ahol sok mindenről szót válthatnak, megoszthatják egymás között tapasztalataikat. A picikkel való együtt tornázással fejlődik a baba egyensúly- és ritmusérzéke, ha fáj valamilyük, sokkal könnyebben megnyugszanak, elalszanak. Az a fontos, hogy a torna alatt mindketten jól érezzék magukat, hiszen, ha az anyuka örömteli pillanatokat él meg, a gyermeke is vidáman lesz. A piciknek is jó, hogy eljönnek közénk, mert itt újabb ingerek érik őket, ami segíti a fejlődésüket.

Tőkés Renáta azt kérdezi Balogh Zsuzsannától, hogy miért fontos a nőket önvédelemre oktatni.

A staféta követező vendége: Balogh Zsuzsanna

Fotó: Mátételki András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!