Hidegkút

2017.07.04. 17:11

Egész napos mulatság

HIDEGKÚT Minden korosztálynak színes programokat kínált a helyi falunap. A rendezvényen díszpolgári címet vehetett át Nász Antal.

Marton Attila

A népszerű, hagyományos rendezvényre sokan látogattak ki. Délelőtt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Tótvázsonyi Tűzoltó Egyesület és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tűzoltókocsival és rendőrautóval hívta falunézésre a helyieket, valamint kerékpáros ügyességi versenyen és KRESZ-totón mérhették össze tudásukat a jelentkezők. A tapasztalt szakemberektől azt is megtanulhatták az érdeklődők, hogyan kell újraéleszteni, tájékoztatta lapunkat Bélafi Károly falugondnok. A gyerekek a kézműves foglalkozáson papírvirágokat, ajándékokat, emléktárgyakat és üvegbe zárt minikerteket készítettek, az apróságoknak aszfaltrajzversenyt is hirdettek. A falunap nem múlhatott el focimeccs nélkül, amelyen a falu idősebb és fiatalabb lakói mérkőztek meg egymással.

A falunap változatos programokat kínált, a gyerekek ügyességi és sorversenyeken tehették próbára tudásukat Fotó: Bélafi Károly

Délután színvonalas műsorok szórakoztatták a közönséget: a Városlődi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes, a hidegkúti gyermek harmonikások, a Hidegkúti Dalkör és Varga Bence bűvész lépett fel. A fellépők műsora után Kriszt András polgármester köszöntötte a megjelenteket, és kihirdette a versenyek eredményét. A képviselőtestület egyhangú döntése alapján a Hidegkút Díszpolgára címet adományozta Nász Antalnak, aki sokat tett a településért, támogatásával több fejlesztés valósulhatott meg.

A rendezvény vacsorával folytatódott, a programot Varga Csaba zenész fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!