Hírek

2009.07.14. 02:28

Otthonosabbá teszik a várost

Budapest - Családbarát Önkormányzat-díjat vehetett át pénteken a fővárosban Debreczenyi János, Veszprém polgármestere.

Varga Domokos Péter

A díjat öt évvel ezelőtt alapította a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Az idén Veszprém mellett a főváros XVI. kerülete, valamint Nagykőrös, Pusztavám és Szentendre részesült az elismerésben. Veszprém önkormányzata kiemelkedően támogatja a nagycsaládosokat, számos játszóteret átépített, dolgozik az akadálymentesítésen - hangzott el a díj átadását megelőző méltatásban.

Minden családnak szeretnénk otthonossá tenni a várost, ezért többször is kinyitjuk a városházát, de különösen látványosak az illatos advent rendezvényei, amikor 3-400 gyerek özönli el a hivatalt - mondta el köszönőbeszédében Debreczenyi János. Szólt arról is, hogy Felsőörsön a Norvég Alapból nyert támogatásból egy vállalkozó az önkormányzat tulajdonán valósít meg egy olyan beruházást, amely a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek zenei képzését tűzte ki céljául.

Az önkormányzatnál napi gyakorlat a családbarát ügyintézés, ami azt jelenti, hogy az ügyféllel érkező kisgyerekkel foglalkoznak addig, amíg a szülő a hivatalos ügyekkel törődik - mondta el Mészáros Éva, a polgármesteri hivatal szociálpolitikai, egészségügyi és közigazgatási irodájának csoportvezetője, aki elkísérte a díj átvételére a polgármestert. A hivatal épüle-tében hamarosan kialakítanak egy pelenkázót.

Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ, Családok Átmeneti Otthonának vezetője azt hangsúlyozta ki, intézményük megyei módszertani központként is működik. A rászoruló gyerekek a tanítási szünetekben és a hétvégeken ingyenesen kapnak ebédet, de több mint száz azoknak a száma, akiknek ezt a nyári szünetben is biztosítják - közölte érdeklődésünkre Kecskés Diána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!