Hírek

2010.01.28. 13:00

Egysávos torlasz: kilométeres kamionsor miatt elterelik a forgalmat Pétfürdőnél

Változatlanul kilométeres kamionsor zárja el csütörtökön is Pétfürdőnél a Berhidai út jobboldali sávját, emiatt a rendőrök terelőutakra irányítják át a forgalmat - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

MTI

A néhány száz kamion azért torlódott fel Várpalota és Pétfürdő, illetve a 8-as főút és a Péti Nitrogénművekhez vezető úton, mert a vegyipari cég kedvezményes műtrágya-értékesítést hirdetett meg - közölte Frankó Marianna. Hozzátette: szerdán este már nagy tömegben gyülekeztek a kamionok, s csütörtökön tovább folytatódott a teherjárművek felsorakozása a jobboldali sávban. 

A kilométeres sorban főleg cseh és lengyel kamionok vannak, de több magyar rendszámú teherszerelvény is látható - mondta a sajtóügyeletes. A forgalmat egész nap rendőrök irányítják, illetve terelik más útszakaszokra a személykocsikat, buszokat - tette hozzá.

Frankó Marianna elmondta, hogy a cég, a helyi önkormányzat és a rendőrség képviselői egyeztetést folytatnak egy ideiglenes parkoló kijelöléséről, ahová átirányíthatnák az egysávos "torlaszt" okozó kamiontömeget. Egyelőre a gyáron belül nyitnak meg egy területet, ahová befér a kamionok egy része, de szükség lenne egy, az önkormányzat által kijelölt nagyobb területre is - mondta a rendőrség képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!