Hírek

2010.01.15. 09:59

Februárban jelenik meg Peter Gabriel új albuma

A Genesis egykori énekese, Peter Gabriel februárban jelenteti meg új albumát. A Scratch My Black című nagylemez érdekessége, hogy az énekes azon más népszerű előadók dalait dolgozza át. A kiadvány egy sorozat első részeként kerül a boltokba.

Gyuricza Ferenc

Az albumon többek között a Radiohead, Neil Young, az Arcade Fire, Lou Reed, a Talking Heads és David Bowie dalainak átiratai szerepelnek. A lemez elkészítésében a Durutti Column egykori zenésze, John Metcalfe, a korábban Suzanne Vega, Sheryl Crow és Tom Waits mellett dolgozó Tchad Blake hangmérnök, valamint a Pink Floyd zenekar The Wall és Lou Reed ugyancsak meghatározó Berlin című albumának producere, Bob Ezrin volt az énekes segítségére. Peter Gabriel szerint a Scratch My Black egy igazán személyes hangvételű lemez lett, amelynek egyik érdekessége, hogy gitár és dob nem szerepel rajta.

A lemez felvételeire George Martin stúdiójában, az Air Lyndhurst-ben került sor, az utómunkálatokat viszont Gabriel saját maga végezte. Az első dal, amelyet a közönség  élőben is hallhatott a lemezről, Paul Simon egyik közkedvelt felvétele, a The Boy In The Bubble című zeneszám volt, ezt tavaly nyáron, a WOMAD fesztiválon mutatta be az énekes.

Még több zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!