Hírek

2010.03.02. 12:42

Sármellék: próbarepülés márciusban

Tapolca - Sármelléki reptér, Balaton-kártya, idegenforgalmi adó utáni állami támogatás - ezek a kérdések szerepeltek a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság (BRIB) legutóbbi ülésének napirendjén.

Kiss Nikolett

A Balaton régió számára kiemelten fontos, hogy a sármelléki Fly Balaton reptér működjön, vendégeket hozzon, és erre hosszú távon lehessen számítani -fogalmazott Rosta Sándor, a szervezet elnöke.

Márciusban, az engedélyek birtokában már próbarepülést tartanak Sármelléken, de nem az a fontos, hogy beindul-e a repülőtér április elsejétől, ami az SCD csoport és az önkormányzatok közötti egyezségtől függ, hanem az, hogy a bérbeadással megkapja az esélyt a tartós működésre, fellendülést hozva a térségnek - mondta Varga Jenő. A repülőtér felszámolóbiztosa, a Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója szerint a reptérnek nemcsak a turizmusra, hanem a gazdaság más területeire, az iparra is építenie kell a tartós siker érdekében.

A Balaton Turizmus Kártyáról elhangzott: jó az érdeklődés iránta, külföldön már hatezer darabot értékesítettek az idei szezonra. A különböző kedvezményeket nyújtó eszközre szüksége van a régiónak, ezt támogatja a bizottság is. A beváltási kört viszont szeretnék tovább szélesíteni, további szolgáltatókat bevonni, s ezért egyeztetéseket is folytatnak az érintettekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!