Hírek

2010.04.20. 17:18

Új nevet kaphat a Latinovits játékszín

Veszprém - A megyei önkormányzat kulturális bizottsága támogatja a Latinovits játékszín átkereszteléséről benyújtott javaslatot.

Győrffy Árpád

A megyei közgyűlést a színház vezetői keresték meg azzal a kéréssel, hogy a Játékszín Latinovits Zoltán neve mellett viselhesse a színház nemrég elhunyt igazgatójának, Bujtor Istvánnak a nevét is Latinovits-Bujtor Játékszín formában.

A javaslatot azzal indokolták, hogy Latinovits Zoltán testvére, Bujtor István színházi munkássága is mély nyomokat hagyott a színház történetében. A játékszín átnevezését a színház új igazgatója, Oberfrank Pál és az elhunyt Bujtor István családja is támogatja - fogalmazott az előterjesztés.

A javaslatot a közgyűlés ülése előtt tárgyaló illetékes szakbizottság elnöke, dr. Hermann István arra volt kíváncsi, miért ilyen sürgős a névadás, és illik-e a színészkirályként számon tartott Latinovits neve mellé az egyébként mindenki által rendkívül tisztelt Bujtor István neve.

Oberfrank Pál színházigazgató elmondta, hogy Eperjes Károlytól maradt rá a feladat. Benne is vannak kételyek, inkább tartózkodna, de ha a veszprémi közönség egyetért a javaslattal, ő is támogatja a névváltoztatást.

A bizottság tagjai végül egyhangúlag javasolták a közgyűlés csütörtöki ülésének az új név elfogadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!