Hírek

2011.01.06. 11:56

Kutyanehéz sorsok

Pápa - Szemléletváltásra lenne szükség a kutyatartással kapcsolatban is, mint az élet sok más területén vélekedik Ernhoferné Sziráki Viktória, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnöke.

Polgár Tibor

Az emberek többsége rosszul választ kutyát, sokszor az eb alapvető tulajdonságaival, igényeivel sincsenek tisztában. Senkinek sem kötelező kutyát tartania. Ha valaki nem képes, vagy nem hajlandó megfelelő életkörülményeket biztosítani egy ebnek, akkor az inkább ne is vágjon bele az állattartásba. - A  gazdik sajnos nem nagyon hajlandóak ivartalanítani kedvencüket, pedig ezzel a rutineljárással az állat számos időskori betegségét is meg lehetne előzni, nem beszélve a nem kívánt szaporulat elkerüléséről - figyelmeztet az elnök.


A Pápai Humán Állatvédő Egyesület 2005-ben alakult, és annak ellenére, hogy egy elég kis szervezetről van szó, melyben öt-hat fő végez aktív munkát, az utóbbi egy-két évben látványos fejlődésen mentek keresztül számos kézzelfogható eredményt elérve. Az egyesület alapvető célja: elhelyezni a kóbor állatokat, és új gazdát találni nekik. A kutyákat az azonosítás végett mikrochippel ellátva, a szukákat pedig ivartalanítva adják örökbe. 2010-ben megépült az egyesület egyelőre csak néhány kennelből álló, ideiglenes befogadóhelye, aminek bővítését  tervezik. 

- Álmunk egy állatmenhely létrehozása, azonban ehhez sok pénz és több munkatárs kellene. Egyesületünk tagjai önkéntesen dolgoznak. Lehet hozzánk csatlakozni, szívesen fogadunk mindenféle támogatást. Egyesületünk honlapján megtalálhatók a gazdára váró háziállatok fotói és jellemzésük. Meghálálják az örökbefogadást - közölte mosolyogva Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!