Hírek

2011.01.27. 17:49

Tisztes balatonfüredi helytállás

Balatonfüred - A férfi kézilabdázók Barátság Kupájában a szlovák Tatran Presov vendége volt a Balatonfüredi KSE.

B. Virág Rita

Tatran Presov-BKSE
34:32 (16:14)
Eperjes, 500 néző. Balatonfüredi KSE: Szabó T.  TOMBOR 5, Lelkes 3, Kovács, Szöllősi I 3, SANDRK 6 (3), PÁSZTOR 12 (2). Csere: SZATHMÁRI (kapus), Németh 2, Ivanov 2, KIS, Zdolik. Edző: Sótonyi László.

Mezőkövesdi ebédszünettel együtt hét órás utazás után ért a füredi csapat a szlovák Eperjesre. Sérülések és iskolai elfoglaltság miatt nem tarthatott a balatoniakkal Salamon Ádám, Szöllősi Balázs, Kemény László, valamint Bóka Bendegúz, így mindössze 12 játékosra számíthatott Sótonyi László vezetőedző.
Villámrajtot vett a Bajnokok Ligája résztvevő házigazda (4:0), aztán Pásztor vezérletével megkezdték a vendégek a felzárkózást (8:8), majd a vezetést is megszerezte a BKSE. Sandrk és Pásztor igazán elemében volt, így mindössze két gólos különbség alakult ki a félidő végére.





Fordulás után is nagyszerűen tartotta magát a Füred, 21:21 után 28:28-t is mutatott az eredményjelző. Az 52. percben a Tatran rákapcsolt, három emberelőnyös gól, valamint egy hétméteres után öt találatra hízott a különbség. A BKSE nem adta fel és zárásig kettőre faragták a hátrányt.

A vereség dacára a Füred minden dicséretet megérdemel: tartalékosan, megfogyatkozva is gólerős játékot mutatott, ami a jövő heti Tatabánya elleni bajnoki előtt kellő önbizalomat adhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!