Hírek

2011.04.18. 12:03

Álrendőrök fosztottak ki egy idős asszonyt

Ajka - Rendőrnek adta ki magát két trükkös tolvaj a napokban Ajkán. A két férfi 100 ezer forint készpénzt csalt ki áldozatától.

Napló Online

Az idős hölgy elmondta, hogy két férfi április 11-én dél körül csengetett be a lakásába. Azt állították, a rendőrségtől jöttek, és egy korábbi lopással kapcsolatban szeretnének vele beszélni. A 79 éves nő beengedte a két férfit a lakásba, akik arra kérték, mutassa meg a korábbi lopás helyét, mert le akarják fényképezni. Az idős asszony megmutatta a szobában az eltulajdonított pénz helyét, majd a "rendőrök" megkérdezték, hogy tart-e még otthon pénzt. A nő a másik szobában megmutatta, hogy egy borítékban van még 100.000 forint megtakarított pénze. Erre azt mondták neki, hogy számolja meg a pénzt, majd az egyik "rendőr", ledobta a szekrényre a borítékot.

Az idős asszony a borítékot annak megóvása érdekében a ballonkabátja zsebébe rakta. Ezt követően az asszonyt kicsalták a konyhába, majd a két férfi elment. Az idegenek távozását követően az idős nő megnézte a ballonkabátja zsebét, melyből hiányzott a megtakarított pénzét tartalmazó boríték.

Az ismeretlen elkövetőkkel szemben lopás miatt büntetőeljárás indult az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!