Hírek

2011.05.05. 19:23

Ház az egészségért

Szentkirályszabadja - Közel ötvenmillió forintból valósult meg a községben az egészségház, amelyet csütörtökön adtak át a településen.

Mátételki András

Iványi András polgármester beszédében elmondta, a 100 éves épület egykoron a polgári társasköré volt, majd az elmúlt évtizedekben különböző célokra használták. Elhangzott, a beruházás 42 millióba került, ehhez még hozzájött a nyolcmillió forintos járulékos költség. Az építkezéshez az unió és az állam 19 milliót adott, a többit a község teremtette elő. A 173 négyzetméteres épületben külön fogadják a felnőtt és a gyerek betegeket, s külön szobát kaptak a védőnők. 
 
Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő az esély-egyenlőség ünnepének nevezte a rendezvényt.
Azt mondta, nem szabad, hogy különbség legyen kisváros és nagyváros, valamint a vidék és a főváros között. Mindenhol ugyanazokat a feltételeket kell megteremteni, legyen az oktatás vagy éppen az egészségügy.

 


 
Dr. Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt négy évben 38 egészségüggyel kapcsolatos beruházás nyert támogatást közel egymilliárd forint értékben a régióban. A legeredményesebb Veszprém megye volt: 17 nyertes pályázatot hirdettek ki. Dr. Kun-Gazda Melinda háziorvos elmondta, szolgálatuk 21 évvel ezelőtt kezdődött a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!