Hírek

2011.07.01. 06:48

Beszűkült a munkaerőpiac

Ajka - Ajka térségében óriási gondokat okozott a gazdasági válság, a munkaerőpiac beszűkült, a foglalkoztatottak száma egyre csökkent.

Tremmer Tamás

A munkaerőpiac beszűkülése ellen keresett kiutakat az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás, amely hét partnerével  létrehozta az Ajka Térségi Foglalkoztatási Partnerséget. Céljaik megvalósítására húszmillió forint pályázati támogatást nyertek, tájékoztatott Szabó Balázs projektmenedzser.
 
A foglalkoztatási paktumok célja mindig is az volt, hogy a gazdaság szereplőinek összefogásával kölcsönösen tájékoztassák egymást a szervezetek, ismerkedjenek meg új munkaerő-piaci módszerekkel, amelyek a foglalkoztatás javításához vezetnek, mondta dr. Kovács Péter paktumszakértő.
 
A program keretében elkészült a helyi munkaerő-piaci helyzetnek, a kistérség  lehetőségeinek összefoglaló feltárása, a helyzetelemzés. Megalkották a helyi foglalkoztatási stratégiát és akciótervet. A stratégia meghatározza azokat a célterületeket, amelyek fejlesztései lehetnek a térség számára a kitörési pontok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!