Hírek

2011.11.11. 20:02

Angyalka küldte talán

Ajka - Csütörtökön megszületett Ádám Zalán, a kolontári Juhász Zoltánék kisfia. A család egy évvel ezelőtt tragikus körülmények között, az iszapkatasztrófában elveszítette legkisebb gyermekét, Angyalkát.

Tóth B. Zsuzsa

Mint korábban már beszámoltunk róla, a szülők úgy vélik, a kisbabát a gondviselés és Angyalka küldte nekik és a testvéreknek, vigaszul.

Tudtunk beszélni az édesanyával, aki babás szobában van a Magyar Imre Kórház szülészetén. Erzsébet a Naplónak elmondta, jól telt az első éjszakája Ádám Zalánnak. Nagyon jó baba, az éjjel csak egyszer ébredt fel. Erzsébet a nagyobb gyermekeivel még nem használhatta ki ezt a lehetőséget, hogy egy szobában legyen az újszülöttel, de azt mondja, így sokkal jobb,  nagyon boldog, hogy egész nap vele lehet.

Már nagyon várják otthon őket a testvérek, hiszen az édesanya elseje óta a kórházban fekszik magas vérnyomása, vizesedő lábai miatt. Ádámnak 1-jén kellett volna megszületnie, de nem igyekezett, meg is nőtt egészen négykilósra és 53 centiméteresre. Érdekes, hogy a kicsi egyik kezén hat ujjal született. A kisujján egy parányi ujjacska van, amelyet elkötöttek, így pár napon belül elsorvad. Nem volt még ilyenre példa a családban, de nem is zavarja őket igazán, hiszen a lényeg, hogy a kisfiú egészséges.

Erzsébet számára a várakozás volt a legnehezebb. Azt mondja, most már sokkal könnyebb kivárni, hogy kedden hazamehessenek mindketten. Addig az édesapa, Zoltán látogatja őket, a szülők szerint a  nagyobb gyerekeknek, főleg a négyéves Dórinak nehéz lenne elválnia a rövid találkozó után a kórházban maradó édesanyjától.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!