Hírek

2012.06.27. 11:35

Hatékonyan az energiáért

Veszprém - A városi energiastratégia elmúlt egy évét értékelte szerdán sajtótájékoztatón Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője és Zelenák Adrián, a párt megyei koordinátora.

Szabó Péter Dániel

- A csütörtökön a városi közgyűlés elé is kerülő beszámolóból jól látszik, hogy az energiastratégia kommunikációja jól sikerült, ám a kitűzött feladatok jó része nem valósult meg. Nem sikerült például megoldani a havi adatszolgáltatást az intézmények energiafogyasztásáról, s a közgyűlési döntés ellenére az intézmények energiatanúsítása sem kezdődött meg. Elmaradt az energiaügynökség létrehozása, s az anyagból értesülhetünk arról: várhatóan nem nyer a Hu-Ner Town pályázat sem - mondta el Gerstmár Ferenc, majd hozzátette, az őstermelők árusításának vásárcsarnokban történő megszervezése és egy helyi védjegyrendszer kereteinek kialakítása legalább már folyamatban van.  



Zelenák Adrián az energiastratégiával kapcsolatban hangsúlyozta, a városnak első lépésben jól működő energiagazdálkodási rendszerre lenne szüksége, amely biztosítja az energiafogyasztási adatok gyűjtését, s azok kiértékelését.-  Egy ilyen rendszer lehetővé teszi a hatékony beavatkozást az intézmények jelentős többletfogyasztása esetén, segít meghatározni a hatékonyságjavítási lehetőségeket, s ezáltal akár 15 százalékos megtakarításhoz is vezethet - mondta el a megyei koordinátor, aki megjegyezte, a helyzetet nehezíti, hogy Magyarországon jelenleg nincs az önkormányzatok számára nyitott  energiahatékonysági pályázat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!