Hírek

2012.06.06. 17:14

Még hajléktalanok is bekapcsolódtak

Veszprém - A veszprémi hajléktalanszálló lakói mellett utcán élő emberek is bekapcsolódtak a TeSzedd! önkéntes szemétgyűjtő akcióba.

Balla Emőke

A tavalyi, az önkéntesség évében rendezett program után idén ismét megszervezték az országos hulladékgyűjtő akciót. A TeSzedd! országos önkéntes szemétszedési mozgalom keretében a veszprémi Befogadás Háza által gondozott hajléktalanok is felhúzták a kesztyűt. A tizenkilenc tagú csapat a veszprémi Barátság parkban és a mögötte lévő erdőben szedte a szemetet. Az önkéntesek között voltak, akik átmeneti szállón, az éjjeli menedékhelyen éjszakáznak és volt, aki az utcáról érkezett, hogy csatlakozzon hozzájuk. Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házának intézményvezetője fontosnak tartotta megemlíteni, hogy önkéntesek szedték a szemetet, jutalmat nem kaptak érte, fizetség az erdő tisztítása és az örömmel végzett munka volt. Száz-százötven zsák szemetet gyűjtöttek, azonkívül négy-öt ágymatracot, vaságykeretet - a szemétszedők találtak egy helyet, ahol korábban valakik sátrazhattak.

A program sikeres volt, a résztvevők nemcsak a környezetet tisztították, de jól is érezték magukat a munka során.  A TeSzedd! akció munkatársai mellett Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő is segítséget nyújtott a program szervezésében.

 

A TeSzedd! akció sikerét mutatja, hogy idén országosan kétszázhúszezer önkéntes vett részt a programban. A szemétszedők Veszprém megyében 70 településen, közel 200 helyszínen dolgoztak, tisztították a köztereket, a környezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!