Hírek

2012.07.04. 13:03

Átvette-e a város a könyvtárat és a múzeumot?

Veszprém - Átvette-e az önkormányzat a megyei könyvtárat és a megyei múzeumot? - tette fel a kérdést Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő Porga Gyula polgármesternek.

Balla Emőke

Egy kormányhatározat szerint az állami tulajdonba és fenntartásba került megyei könyvtárak és megyei múzeumok, valamint kulturális és közgyűjteményi feladatokat ellátó alapítványok, közalapítványok és gazdasági társaságok a megyeszékhely megyei jogú városok fenntartásába kerülnek. A kormányhatározat a megyei múzeumok és könyvtárak átadási határidejének 2012. június 30-át határozta meg.

Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője arra kérte Porga Gyula polgármestert, válaszoljon kérdéseire, tájékoztassa őt arról: átvette-e a veszprémi önkormányzat az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézetet, valamint a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóságot? Mi lett a sorsa az említett intézmények nem Veszprémben található egységeinek? Történt-e szakmai, ágazati, vagy bármiféle érdekegyeztetés a működőképesség hosszú távú biztosítása érdekében? Mekkora forrást igényel az intézmények működésének finanszírozása és milyen forrásokból kívánja azt az önkormányzat biztosítani? Mi lesz (lett) az intézményekben foglalkoztatott szakemberek sorsa? Megkapta-e az önkormányzat az intézmények tulajdonjogát is vagy csak a fenntartással járó kötelezettségek terhelik a várost?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!