Hírek

2012.08.27. 16:07

Tehetséges fiatalok tábora Veszprémben

Veszprém - Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola kiváló diákjai és a magas pontszámmal felvett elsőévesei számára szervezett nyári szakmai tábort a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a múlt héten.

Halmos György

Az ország minden tájáról érkeztek diákok, akik érdekes előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vehettek részt, valamint megismerhették a kar fő kutatási területeit. A tehetséggondozó program része a nyári tábor, húsz diák ismerkedett meg a karral és érdekes feladatok megoldásában vettek részt. Közülük kilencen kezdik most tanulmányaikat, tizenhárman a középiskolás tehetséggondozásban vesznek részt. A táborban a Műszaki Informatikai Karon tevékenykedő kutatók és a Fasori Tehetséggondozó Program felsőbb éves hallgatói tartottak előadásokat kriptográfia, robotika és szenzorhálózatok témakörben. Az egyhetes program alatt megismerhették a kar által kínált kutatási-fejlesztési lehetőségeket, valamint az egyetemi életet és annak színtereit. A szakmai előadások és gyakorlatok között közösségépítő programokon vehettek részt a táborozók, a város és a környék nevezetességeihez is ellátogattak – tájékoztatott az egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!