Hírek

2012.10.29. 06:45

Magyar táncosok a világhírű Lord of the Dance produkcióban

Veszprém - A világon egyedülálló táncprodukció, a Lord of the Dance hamarosan hazánkba érkezik. A géppuskalábú mester, Michael Flatley tanítványai, köztük két magyar táncossal, november 6-án a Veszprém Arénában mutatják be az ír mondavilágbéli jó és gonosz harcát. Krén Andrea és Papp Zoltán, akik évek óta tagjai a társulatnak, most a hazai közönség előtt táncolhatják el a női és férfi gonosz főszerepét.

Gajdos József


Krén Andrea 2000-ben kezdett el ír szteppelni, amikor Michael Flatleyt látta egy videón. Tánciskolába járt nyolc évig, emellett a sok gyakorlás, a folyamatos versenyzés és a fellépések segítették abban, hogy rutint szerezzen. Persze szerencse is kellett ahhoz, hogy bekerüljön a Lord of the Dance társulatába, mivel többszörös a túljelentkezés. Az álma egy 2008-as válogató után vált valóra. Andrea a tánckarban kezdett, mostanra viszont már egy-egy központi figura szerepében lép színpadra. A hazai előadásokon a gonosz lányt, a vörös démont táncolja. A társulat vezetői megígérték, ha nem jön közbe semmi sem, akkor a magyar közönség előtt főszerepben mutathatja be a tudását. Jelenleg két Lord of the Dance társulat járja a vilá- got. Egész évben úton vannak, a buszon és hotelekben élnek. Egy-egy szabadnapjuk szokott lenni a turné során. Nyáron kapnak hosszabb szabadságot és karácsonykor egy kis pihenőt. Ilyenkor mindig hazalátogatunk, mondja Andrea.

 Papp Zoltán nyolcéves korában már versenyszerűen társastáncolt, majd a Táncművészeti Főiskolát végezte el. Néhány évig hazai együttesekben szerepelt, 2002-ben külföldre szerződött. Három évvel később jelentkezett Michael Flatley másik produkciójába, A kelta tigrisbe. Meghívták Londonba egy felvételire, ahol a legenda személyesen nézte meg Zolit. Nagy feladat volt, de sikerült megoldania. Később 2007-ben lett tagja a Lord of the Dance produkciónak. A magyar táncos szerint hatalmas élmény együtt dolgozni Michael Flatleyvel. Szakmailag is nagy kiváltság, hogy a kollégájának mondhatom magam, állítja Papp Zoltán. Számunkra ez a karrierünk csúcsa, ő a példaképünk, teszi hozzá. Zoli a főgonosz szerepét táncolja a magyarországi fellépéseken. Néhány éve Flatley oldalán, ellene is táncolhatta ezt a szerepet. Igazán nagy élmény volt vele megküzdeni, mondja Zoli, aki addig táncolna a produkcióban, amíg bír. Utána oktatná a fiatalokat, hiszen   Andreához hasonlóan  neki is  a tánc az élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!